Тристайни апартаменти във Варна – Ето какво се търси най-много от купувачите

09.06.2023 support
Тристайни апартаменти във Варна – Ето какво се търси най-много от купувачите - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Напоследък наблюдаваме нови тенденции в търсенето на жилища. Голяма част от купувачите се насочват към нови имоти, с ключови и съвременни удобства, добре развита инфраструктура и комфортна локация. Щом стане въпрос за търсене на имот, Варна се нарежда сред най-предпочитаните градове поради своята развитост и динамика, които привличат всеки, търсещ повече възможности при покупка на жилище и добра инвестиция.

Днес експертите на Инвест Тайм ще споделят към кои имоти е насочено вниманието на купувачите и какви са основните им критерии при избора.

Тристайни апартаменти във Варна – Най-удобни и предпочитани от купувачите през 2023

През изминалите няколко месеца най-голям се оказа интересът към тристайните жилища във Варна. Близо 30% от осъществените сделки към момента са за точно такива имоти.

Основно тристайните апартаменти привличат млади семейства поради компактните си размери. Предпочитани са поради удобната квадратура, която дава повече пространство за двойки с деца или такива, които планират да започнат семеен живот.

Освен за собствено жилище, тристайните апартаменти се нареждат веднага след двустайните по предпочитаност за инвестиции. Все повече хора избират да инвестират спестяванията си на сигурно в покупка на имот и по този начин да ги защитят от обезценяване. Стимулът за това е непрекъснато променящите се нестабилни нива на инфлацията, както у нас, така и в целия свят.

„Имотният пазар във Варна е динамичен и развиващ се. Определено не липсват добри предложения за тристайни имоти, разположени в централната градска част, както и такива непосредствено близо до морето. Градът ни е красив и това привлича много купувачи от всички части на страната.“

– споделя Богдан Димитров, топ брокер на Инвест Тайм.

Какво търсят купувачите днес при покупка на имот?

Интересът към покупката на жилище днес отново е на дневен ред за всеки, копнеещ за свое собствено пространство, както и за тези, търсещи изгодни опции за инвестиция. През последните няколко месеца забелязваме, че все повече купувачи излизат на пазара подготвени и целеустремено насочени към точно това, което търсят – имоти, отговарящи на няколко ключови критерии. Ето и кои са те:

Добра локация

Отлично развитата инфраструктура и удобната локация са сред топ приоритетите на всеки търсещ имот. Освен да бъдат разположени до важни обекти, като университети и училища, бизнес сгради, търговски обекти, детски и здравни заведения, те залагат и на още едно важно условие – да бъдат безопасни.

Едни от най-предпочитаните квартали във Варна последно време са „Кайсиева градина“, „Пчелина“, кв. „Бриз“, „Чайка“, „Траката“ и „Виница“, заедно с идеалния център на града. Точно в тези локации наблюдаваме и сериозен ръст на новото строителство – изградиха се и продължават да се изграждат нови привлекателни проекти, които определено привличат интереса на купувачите. Всичките те са разположени в добре благоустроени райони, предоставящи отлична свързаност с централните точки на града и най-близките курортни комплекси.

Какво търсят купувачите днес при покупка на имот?

Изградена инфраструктура и наличие на търговски обекти в близост

Все по-голям става интересът към имотите ново строителство. За да покрият изискванията на купувачите днес те трябва да бъдат добре развити инфраструктурно, да имат изградена връзка с мрежата за градски транспорт и за предпочитане да са разположени непосредствено близо до магазини и търговски центрове. Точно такива имоти през 2023 са и сред най-търсени от купувачите, тъй като предоставят повече удобство и възможности за съвременен и пълноценен начин на живот.

Наличие на паркоместа

От просто удобство нуждата от собствено паркомясто неусетно се превърна във важно условие, особено за живущите в големите областни градове. Наличността на отрито или закрито паркомясто днес е основен критерии при избора на жилище за всеки купувач, защото това удобство е способно значително да улесни ежедневието ни и да ни спести ценно време. Точно поради тази причина голяма част от новите сгради днес са с обособени подземни паркинги, заложени предварително по проект. Това е и част от новата тенденция за преустройство на градската среда.

Наличие на озеленено пространство

Водещ критерии при избора на жилище в последно време е наличието на озеленен парк и кът за отдих. Интересът към това идва от всички – млади хора, семейства и хора, купуващи жилища с цел инвестиция. Наличието на зелен парк в непосредствена близост до имот е сред основните правила при избора на имот през последните няколко години.

Търсите имот или предлагате такъв? Екипът на Инвест Тайм е готов да ви съдейства с актуална и подробна информация относно ситуацията на имотния пазар и откриването на най-добрата оферта.

Ако статията "Тристайни апартаменти във Варна – Ето какво се търси най-много от купувачите Ви е харесала, научете повече за Недвижими имоти Варна - Статия и Топ Оферти.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Продава
Код: 113936
Добрич, област, с.Кранево € 298 000
Парцел 1950 м2
Продава
Код: 113934
Добрич, област, с.Кранево € 55 000
Парцел 681 м2
Продава
Код: 113933
гр.Балчик, Добрич, област € 27 000
Парцел 1002 м2
Отдава
Код: 113932
Варна, ЛК Тракия € 600
3-стаен 100 м2
Продава
Код: 113931
Варна, Широк център € 132 000
3-стаен 88 м2
Продава
Код: 113930
Добрич, област, с.Кранево € 36 900
Парцел 550 м2
Продава
Код: 113929
Добрич, област, с.Кранево € 49 900
Парцел 935 м2
Продава
Код: 113926
Добрич, област, с.Кранево € 285 000
Къща 180 м2
Продава
Код: 113924
Добрич, област, с.Кранево € 101 000
Парцел 995 м2
Варна, област, с.Приселци € 268 000
Къща 228 м2
Отдава
Код: 113917
Варна, Спортна зала € 600
Многостаен 100 м2
Продава
Код: 113910
Варна, Погребите € 95 510
3-стаен 99 м2
Продава
Код: 113903
Бриз, Варна € 59 900
Офис 40 м2
Варна, Център € 310 000
Етаж от къща 138 м2
Отдава
Код: 113900
Варна, Окръжна болница € 400
2-стаен 65 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME
Обади се