Имоти и Интернет: Влиянието на дигиталните платформи в областта на недвижимите имоти

07.03.2024 support
Имоти и Интернет: Влиянието на дигиталните платформи в областта на недвижимите имоти - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

С годините Интернет се превърна в основен източник на информация, приоритетно търговско пространство и мястото, което повечето хора „обитават“ през по-голямата част от денонощието. Животът без мобилни устройства е немислим за по-голямата част от нас и е съвсем логично, че именно дигиталния свят е много по-ефективен за привличане на потребителите. Секторът с недвижими имоти определено постигна огромни ръстове на развитие и продажби, благодарение на все по-динамично продаващите социални и търговски платформи.

Някога беше необходимо да отидете в офиса на компанията за недвижими имоти,  за да получите информация и евентуално да разгледате снимки на подходящи жилища. Днес, само няколко минути след като формулирате изискванията си към брокерите, те ви изпращат поне няколко актуални и подходящи предложения през някоя от платформите за комуникация. Всичко е много бързо и динамично и благодарение на социалните мрежи и сайтовете за недвижими имоти, можете за дни да разгледате десетки жилища и да изберете своето.

Къде намираме атрактивните обяви за актуални недвижими имоти в Интернет?

Помогнаха ли дигиталните платформи на бизнеса с недвижими имоти?

Определено. Благодарение на тях се разви така актуалната и рентабилна тенденция да се продават и купуват имоти „на зелено“. Инвеститорите имат възможност да продадат всички жилища в новостроящите се от тях сгради буквално за месец след като е бил одобрен инвестиционният проект. Брокерите на недвижими имоти разпространяват ефективно всяко ново предложение на пазара и то достига целенасочено до голям брой хора от определлената таргет група.

Къде намираме атрактивните обяви за актуални недвижими имоти в Интернет пространството?

Каналите за комуникация с потребителите са много, но определено най-достоверни са тези на професионалните агенции за недвижими имоти. Те проверяват достоверността на всяко предложение, свързват се със собственика и са наясно с всеки „подводен камък‘, свързан с жилището.

Днес, вместо да си взимаме свободен ден от работа и заедно с половинката си да обикаляме различни агенции, е достатъчно да отворим мобилното си устройство и да разгледаме:

 • Уебсайтът на агенцията, която сме избрали – там обичайно има подробна и бърза търсачка, която ще ни позволи да видим всички подходящи актуални предложения. В тези електронни страници можете да разгледате подробна информация за предлаганите недвижими имоти. Ще имате възможност да се запознаете и с брокерите в агенцията, да се уверите в нейната легитимност и да видите от какви допълнителни услуги можете да се възползвате.
  В уебсайт на агенциите за недвижими имоти ще можете и да разгледате предимствата и недостатъците на всеки район във вашия град. Това може да ви накара да промените своето търсене. Можете да прочетете полезни блог статии, които ще ви направят по-компетентен потребител, независимо дали продавате, купувате, наемате или отдавате под наем.
  Освен всичко останало, уебсайтът на агенцията за недвижими имоти ще ви предложи и възможности да финансирате чрез изгоден кредит своята бъдеща инвестиция. Това може да ви позволи да си купите по-голямо жилище например.
 • Facebook и Instagram – ето ги и инструментите, които се превърнаха в тотална зависимост за новото общество. Те буквално замениха материалното ни съществуване в много направления. Днес общуваме с приятели, споделяме важни и не толкова важни събития, изразяваме гражданската си позиция и най-вече КУПУВАМЕ и ПРОДАВАМЕ в социалните мрежи. Не е нужно да излизаме от къщи и дори от леглото, за да разберем къде в момента се строи бъдещият ни дом например. Достатъчно е, дори и по пижама, да влезем в профилите и групите на професионалните брокери и да разгледаме най-актуалните и предпочитани предложения.
  За огледите в социалните мрежи няма работно време. Модерните технологии позволиха на професионалистите в областта на недвижимите имоти да заснемат реалистични клипове на всеки имот. Те до голяма степен, поне първоначално, могат да отсеят за вас само най-подходящите имоти за по-нататъшен преглед.
 • Специализирани сайтове за недвижими имоти – това са много полезни каталожни платформи, в които при достатъчно критичен подход, можете да отсеете достоверните обяви на атрактивни имоти. Трябва обаче наистина да имате критично мислене, когато ползвате тези сайтове, защото има голяма опасност да си изгубите много време с оферти с манипулирани снимки, недостоверни условия и мними податели. Това не може да ви се случи ако се обърнете към някой от лидерите сред посредниците на недвижими имоти във вашия град. За разлика от платформите за свободно публикуване на обяви, зад корпоративните сайтове на агенциите за недвижими имоти стоят реални отговорни лица и фирмени данни. Вие можете да бъдете спокойни, че всяка обява е проверена и няма да бъдете обект на заблуждение по никакъв начин.
  Специализираните сайтове имат само едно единствено предимство и това е привидното разнообразие от различни обяви. То именно такова – привидно, защото след като загубите време и нерви в комуникация с мними посредници и собственици, ще останат едва няколко подходящи имота.
 • Платформи за онлайн комуникация – нещата много се промениха от времето, когато недвижими имоти се обсъждаха по домашни телефони. За истинските ценители на ретро теченията ще споменем, че е имало и време, когато това се е случвало по устройства с шайба!
Влияние на дигиталните устройства в областта на недвижимите имоти

Е, имало е очарование в това така спокойно време, но днешното забързано ежедневие идва и със своите динамични инструменти.

Платформи като Viber, Telegram, WhatsApp и Skype позволяват на  клиентите да обменят на момента и за минути цялата необходима информация за даден недвижим имот. Независимо дали се касае за продажба, покупка, наем или отдаване под наем на жилище, вашият доверен брокер ще ви изпрати снимки, видеа, схеми, документи и каквото пожелаете.

Ако имате каквито и притеснения относно избраното жилище, можете да попитате и след няколко минути да получите отговор на зададения въпрос. Можете през чат да преговаряте дори за цената и условията на покупката, докато вършите нещо съвсем различно. Не ви съветваме, разбира се, за щото към сделките с недвижими имоти трябва да се подхожда с внимание и концентрация.

Дигиталните инструменти дадоха хиляди нови възможности и превърнаха пазарът на недвижими имоти в един от най динамичните. Възможността за бързо търсене и комуникация са нещо прекрасно, но ви напомняме, че в Интернет е много важно да подбираме само достоверни сайтове с обяви.

Така си гарантираме безпроблемен избор и документална изрядност на предпочитания имот. Както и си спестяваме много време и нерви в лутане между мними предложения. Най-добрият и легитимен избор е да потърсите своето жилище в сайта на някой от професионалистите в посредничеството с недвижими имоти.

За да разгледате по –подробно как правилно да формулирате своето търсене на недвижим имот, разгледайте следващата статия „Ексклузивни оферти за имоти: Как да намерим недвижимата си мечта“.

Ако статията "Имоти и Интернет: Влиянието на дигиталните платформи в областта на недвижимите имоти Ви е харесала, научете повече за Недвижими имоти Варна - Статия и Топ Оферти.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Продава
Само от Invest Time
Код: 113990
Варна, област, с.Звездица € 179 900
Къща 94 м2
Бизнес хотел, Варна € 184 900
3-стаен 83 м2
Продава
Код: 113987
Варна, м-т Перчемлията € 100 000
Парцел 2926 м2
Варна, Идеален център € 400 000
Офис 164 м2
Продава
Код: 113985
Варна, област, к.к.Златни пясъци € 39 900
1-стаен 850 м2
Продава
Код: 113981
Варна, област, с.Орешак € 77 000
Парцел 1064 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 112563
Варна, м-т Боровец - юг € 50 000
Вила 40 м2
Продава
Код: 113977
Варна, Погребите € 86 000
3-стаен 98 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113974
Варна € 220 000
3-стаен 85 м2
Продава
Код: 113970
Добрич, област, с.Граничар € 13 754
Парцел 1696 м2
Продава
Код: 113969
гр.Балчик, Добрич, област € 67 990
3-стаен 80 м2
Продава
Код: 113966
Добрич, област, с.Кранево € 68 000
2-стаен 71 м2
Продава
Код: 113965
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 90 625
Парцел 1250 м2
Продава
Код: 113964
Варна € 1 386 000
Парцел 17773 м2
Продава
Код: 113963
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 72 500
Парцел 1000 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME
 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Russian
 - 
ru
Turkish
 - 
tr
Bulgarian
 - 
bg
Обади се