Ексклузивни оферти за имоти: как да намерим недвижимата си мечта

19.03.2024 support
Ексклузивни оферти за имоти: как да намерим недвижимата си мечта - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

В днешно време онлайн пространството ни залива с оферти за имоти. Хората обаче се сблъскват много често с предложения, които не са реални или много се различават от действителността. Когато търсим своя дом сме емоционални и ни трябва някой неутрален човек, с когото да обсъдим възможностите пред нас. Правилният избор на жилище е съществена и много важна част живота на всеки един от нас. Затова е хубаво да заложим ясно критериите си още от самото начало на своето търсене и да ги обсъдим със специалиста, който ще ни помага в реализирането на нашата мечта.

Намиране на агенция

Във времето се доказа, че брокерските услуги са в помощ на кандидат-купувачите на имоти. Търсенето на имот подходящ за вас самостоятелно е възможно, разбира се, но често в България ако не сте „човек на човека“ големите хиени в бранша биха ви пробутали нещо, за което в последствие да съжалявате. Съветваме ви обаче, да се свързвате с големи и доказани в занаята фирми, тъй като там служителите постоянно търпят форми на обучение и държат на качеството. Познаването на пазара и състоянието на актуалните оферти е много важно за един агент на недвижими имоти. Правилните оферти за вас ще ви бъдат предложени именно от такъв човек, който ще се запознае в детайли с вашите изисквания и ще намери точният имот за вас. Разчитайте на работа с една агенция, не си мислите, че ще намерите по-бързо имот като работите с няколко фирми за недвижими имоти.

Полезни съвети как да намерим подходящия имот за покупка

Локация

Трябва да сте наясно в кой район искате да търсите своя имот, какви критерии са важни за вас. Колко да е близко до работното ви място, да е близко до роднини, да има транспортни връзки, да е близко до училище или детската градина на вашето дете.

Квадратура

Трябва да помислите преди да търсите жилище, каква квадратура искате да бъде, какви да са помещенията в него и колко човека ще живеят там. Имате ли планове за разширяване на семейството си, дали да е с преходни стаи и дали да е максимално просторен или с повече помещения и функционалност. Направете проучване какво и как може да бъде преградено или бутнато, за да може да отговаря максимално на вашия мечтан дом.

Цена

Определете своя бюджет, като вземете предвид всички разходи по покупката на един имот. В това число са нотариалните такси, хонорари на адвокати, разходи по довършителни работи и обзавеждане. Когато искаме даден имот, основното което ни ориентира са парите, с които разполагаме. Винаги ни се иска нещо повече, но трябва добре да преценим покупателната си способност преди да кажем „хоп“. Ако използваме финансиране от банка, преценете си всички месечни разходи и си сметнете каква вноска можете да си позволите. При покупка на зелено, трябва да стартираме със самоучастие, след което да ползваме тези на банката. Постарайте се да договорите минимална първоначална вноска и едва при завършване сградата да доплащате. Важното е да сте наясно преди да започнете търсенето. Това ще ви спести много излишно време в обикаляне на неподходящи за вас имоти.

Проучете фирмата строител и инвеститор

Ако сте избрали да купувате ново строителство и то не е започнато или е в начален етап, проучете добре историята на фирмата строител. Какво е качеството на строеж, какви материали се влагат и има ли някакви оплаквания от предишни техни реализирани обекти. Направете справка с юрист за финансовото състояние на инвеститора и дали парцелът, върху който се строи няма тежести или възбрани. Вижте какви срокове за изпълнение са заложени и какви гаранции за качество предлагат. Запознайте се какви са условията на инвеститора при закупуването на имот. Как са разпределени плащанията на вноските. На какъв етап се издават обектите в сградата. Дали има възможност да ви се завърши „до ключ“ и на каква цена са довършителните дейности.

Разпределение на обектите в сградата

Преценете на кой етаж ви се живее, не си правете експерименти и помислете за бъдещето. Комфорта на вас и вашето семейство трябва да ви е определящ фактор. Запознайте се с плана на сградата, обикновено по-високите етажи излизат по-скъпо. Това се определя от гледка, изложение, по-малко шум и прах от заобикалящата го среда, по-добра сигурност. Ако сградата е в комплекс, там може да потърсите партерен етаж, с оглед на това, че обикновено терасите са големи и са част от дворното пространство. Така ще имате едно различно усещане от това, да сте в апартамент. Вижте с какъв тип гаражи разполага сградата, има ли топла връзка между паркоместата и асансьора или ще получите външно паркомясто.

Доверете се на опитни брокери при избор на имот за покупка

Изложение

Хората са различни в своите предпочитания за изложение, като повечето предпочитат разбира се южното. За да пробиват слънчевите лъчи във вашия имот сутрин, изберете изток. Ако искате да е следобед – запад. В повечето сгради, апартаментите се решават със спални северно изложение. Това обаче не е проблем, новостроящите се сгради са с много добра изолация. Иначе като самостоятелни обекти в сградата, които са със северно изложение са единствено ателиетата. Като цяло изложението влияе върху цената на имот, освен ако не закупувате последен обект в сградата. Когато има избор, инвеститорът винаги предлага по-скъпо апартаменти с хубави гледки.

Съобразете се колко е застроен районът, когато избирате изложението си. Ако до вашата строяща се сграда има празно петно за строеж, твърде възможно е вашата гледка да не съществува за в бъдеще. И така, когато плащате апартамент с хубава гледка, реално губите и стойността на парите си.

Социална среда

Избирайки район, в който да живеем, никак не е маловажно да помислим и за социалната среда, в която ще попаднем. Да помислим и за нашите деца, сред какви хора ще растат, с кого могат да играят. В какви детски градини и училища ще ходят. Трябва да имате представа, с какъв тип хора ще очаквате да е населен кварталът, който сте си избрали. Ще ви се налага доста често да общувате с тези хора, да взимате решения за общите части на сградата. Поинтересувайте се, какво представлява районът, какви културни и увлекателни места има, възможности за отдих и почивка наблизо.

Покупката на ново жилище както видяхте е съвкупност от критерии и стъпки, които ви водят до правилната преценка и мечтана придобивка на недвижимо имущество. Добрата преценка и задълбоченото проучване, водят до вътрешно удовлетворение и минимизиране на риска от разочарование. Стъпете в новия си дом с огромно нетърпение и се наслаждавайте на усилията, които сте положили през годините за да го имате.

Ако статията "Ексклузивни оферти за имоти: как да намерим недвижимата си мечта Ви е харесала, научете повече за Недвижими имоти Варна - Статия и Топ Оферти.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Продава
Само от Invest Time
Код: 113990
Варна, област, с.Звездица € 179 900
Къща 94 м2
Бизнес хотел, Варна € 184 900
3-стаен 83 м2
Продава
Код: 113987
Варна, м-т Перчемлията € 100 000
Парцел 2926 м2
Варна, Идеален център € 400 000
Офис 164 м2
Продава
Код: 113985
Варна, област, к.к.Златни пясъци € 39 900
1-стаен 850 м2
Продава
Код: 113981
Варна, област, с.Орешак € 77 000
Парцел 1064 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 112563
Варна, м-т Боровец - юг € 50 000
Вила 40 м2
Продава
Код: 113977
Варна, Погребите € 86 000
3-стаен 98 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113974
Варна € 220 000
3-стаен 85 м2
Продава
Код: 113970
Добрич, област, с.Граничар € 13 754
Парцел 1696 м2
Продава
Код: 113969
гр.Балчик, Добрич, област € 67 990
3-стаен 80 м2
Продава
Код: 113966
Добрич, област, с.Кранево € 68 000
2-стаен 71 м2
Продава
Код: 113965
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 90 625
Парцел 1250 м2
Продава
Код: 113964
Варна € 1 386 000
Парцел 17773 м2
Продава
Код: 113963
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 72 500
Парцел 1000 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME
 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Russian
 - 
ru
Turkish
 - 
tr
Bulgarian
 - 
bg
Обади се