Нови тенденции в дизайна на интериора за по-привлекателни имоти

26.03.2024 support
Нови тенденции в дизайна на интериора за по-привлекателни имоти - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Промените през последните години в глобален мащаб, наложиха и новости при обзавеждането на имотите. На някои от нас им се наложи да прекарват изключително много време в домовете си и ако за част от хората това е било причина, за да прекарат повече време с близките си, за други е означавало повод да обновят и подредят дома си по различен начин. В днешно време модерното е субективно и реално всичко, което е направено с вкус може да се каже, че е модерно.

Съществуват толкова много начини да обзаведем дома си, дори и с мебели и аксесоари от миналото. Всичко обаче зависи от това дали е подредено с усещане към детайла,пространството, елегантността и функционалността на един дом.

Лидерите в дизайна в световен мащаб са обединени, че водещия елемент в момента при изграждането на вътрешните площи е използването на устойчиви материали и решения. Взимайки предвид това, всяка нова тенденция независимо от сложността и включва използването на екосъобразни материали, които пазят природата. Ще проследим последните тенденции в изграждането на вашия дом, офис или вила.

Модерен дизайн

Тенденции в интериорния дизайн за дома и офиса

Стремежа на всеки е модерен дизайн за имота си. Тук обхватността е широка, под „модерен“ всеки разбира нови и скъпи мебели. Всъщност модерен е дом с изчистени прави линии, семпли цветове сред декора и използване на материали като метал, стъкло и стомана. Идеята е да се постигне елегантен вид и същевременно простор, без излишно претрупване на мебели и аксесоари. Материалите могат да бъдат в широк ценови диапазон, не е нужно да е скъпо, за да изглежда модерно.

Урбанистичен модерен дизайн

Може би един от най-добрите дизайни за съвременния градски човек, който е в крак с модерното и с положение сред обществото. Съчетава няколко различни видове стил, като модерен, урбанистичен и съвременен, позволява на всеки индивидуалист да изрази себе си. Градския стил е присъщ за динамични хора, които са потънали в забързания и космополитен начин на живот.

 Този дизайн е добро решение за висок тавански апартамент или такъв с изглед към покривите на други градски сгради. В същината си, този стил набляга на светли и отворени пространства, които съчетава с дизайнерски мебели и разкошен декор. Тук се използва богата гама от материали – доста стъклен материал, който може да подчертае стила, но и кожа, пластмаса, метал. Целта се да се акцентира върху блестящия вид, но в същото време и да се създаде комфорт.

Минималистичен дизайн

Широко настъпващ в модата, минималистичния дизайн опростява архитектурата и изключва всичко излишно в обзавеждането на едно вътрешно пространство. Повишаването на цените на материалите и услугите, кара собствениците на недвижимо имущество да спестяват средства и усилия, за да го обзаведат. От друга страна, те търсят максимално усвояване на пространство и усещане за уют с оглед и на тенденцията за проектиране на по-малки имоти в градовете. Основната линия тук е простотата, „по-малко мебел, повече пространство“. Изчистени прости цветове и фунционалност във всеки елемент в дома.

Индустриален дизайн

Можете да се досетите, че този интериор наподобява фабрики или складове. Небоядисани стени, такива покрити с тухли, използване на много метални елементи и открити канали. Акцентира се върху грубостта на интериора, високите тавани и масивни мебели. Типичния такъв дизайн е за помещение в стара промишлена сграда, намиращо се на последен етаж, разбира се това не ограничава да се използва във всякакви помещения. За да се смекчи грубият индустриален характер на помещенията, може да се слагат фотографии или постери, които да разчупят.

Рустик дизайн

Комбинация между сурови и естествени елементи, които създават спокойствие и естествено усещане. Ползва се дърво и камък най-вече, често в интериора може да видите камини, сводести тавани, греди от дървесен материал. Избягва се претрупването в дизайна, целят се по-прости и създаващи натурално усещане мебели.

Много от модерните дизайни включват този стил към тях с по-модерно обзавеждане и аксесоари.

Крайбрежен-морски дизайн

Ако желаете да създадете свежест и усещане за пренасяне на морска територия, това е вашият стил. Разбира се разграничаваме морския от средиземноморския стил, там нюансите са по-различни.

Използват се много морски аксесоари и дърво, което ще ви отвори съзнанието и пренесе към въздух и климат характерен за морето в собствения ви дом. Ще използвате много възглавници в интериора със сини и бели шарки, големи прозорци, бели текстилни дивани и дървесен материал боядисан в бяло.

Винтидж дизайн

Много хора живеят с мисълта целогодишно, как ще отидат на почивка край морето, така че този стил е подходящ именно за такива хора. Да създаде уют и спокойствие с нотка на море и плаж.

Винтидж дизайн

За много хора, това понятие е непонятно или си представят нещо много изопачено и претъпкано. Всъщност връщайки се назад в годините, след катаклизми в световен мащаб, този стил се е устроил като подреждане на дома с мебели и аксесоари останали под ръка. Естествено не и в днешно време, не всичко старо и овехтяло може да се нарече „винтидж“. Цветовете обикновено са семпли и не привличащи, които се съчетават с ярки и контрастни аксесоари и мебели. Целта е да се постигне максимална естетичност и да се даде елегантен вид на дома.

Свободата в избирането на мебелировката и по-малките елементи, които да служат като декори, ни дават широк аспект и освобождава понякога от излишни разходи. Някои по-стари предмети биха били много скъпи, но други пък с повече късмет и търпение бихме си намерили на безценица.

Тропически дизайн

Това е наистина един много нов стил в създаването на интериор за вашето вътрешно пространство. Тук стремежа е да се създаде екзотична среда с елементи от топлите климатични зони. Пространството дава усещане за комфорт и екзотика на далечни тропически точки, както на буйна зеленина и океански бриз.

Използват се много интересни материали като бамбук, тиково дърво, ратан, типични за тропическите интериори. Интериора е решен в бели или морско сини топли тонове. За да се придаде по-елегантен вид и повече лукс може да се декорира със скъпи възглавници, вентилатори на тавана и на стойки, екзотични вази и скулптури. Разбира се най-много екзотичен стил на интериора придават растенията като – тропически цветя, зелени растения и дори палми, засадени в красиви саксии.

Разбира се съществуват и много други подварианти, но ви представихме основните стилове, които са актуални при дизайнерските решения. Без значение с каква цел се обзавежда един имот, всеки един от тях има потенциала да изглежда уникално. И това в никакъв случай не изисква да е спрямо бюджета ви, ами напротив. Поглеждайки напред тенденцията е да се дава фокус на все по достъпни и устойчиви методи за интериорна декорация.

И разбира се в днешно време дизайнерските предложения и решения са в изобилие, но винаги може да вземете и собствени такива за това как да изглежда имота ви.

Ако статията "Нови тенденции в дизайна на интериора за по-привлекателни имоти Ви е харесала, научете повече за Недвижими имоти Варна - Статия и Топ Оферти.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Продава
Само от Invest Time
Код: 113990
Варна, област, с.Звездица € 179 900
Къща 94 м2
Бизнес хотел, Варна € 184 900
3-стаен 83 м2
Продава
Код: 113987
Варна, м-т Перчемлията € 100 000
Парцел 2926 м2
Варна, Идеален център € 400 000
Офис 164 м2
Продава
Код: 113985
Варна, област, к.к.Златни пясъци € 39 900
1-стаен 850 м2
Продава
Код: 113981
Варна, област, с.Орешак € 77 000
Парцел 1064 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 112563
Варна, м-т Боровец - юг € 50 000
Вила 40 м2
Продава
Код: 113977
Варна, Погребите € 86 000
3-стаен 98 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113974
Варна € 220 000
3-стаен 85 м2
Продава
Код: 113970
Добрич, област, с.Граничар € 13 754
Парцел 1696 м2
Продава
Код: 113969
гр.Балчик, Добрич, област € 67 990
3-стаен 80 м2
Продава
Код: 113966
Добрич, област, с.Кранево € 68 000
2-стаен 71 м2
Продава
Код: 113965
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 90 625
Парцел 1250 м2
Продава
Код: 113964
Варна € 1 386 000
Парцел 17773 м2
Продава
Код: 113963
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 72 500
Парцел 1000 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME
 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Russian
 - 
ru
Turkish
 - 
tr
Bulgarian
 - 
bg
Обади се