Имоти за инвеститори: Как да открием изгодни инвестиционни възможности

19.02.2024 support
Имоти за инвеститори: Как да открием изгодни инвестиционни възможности - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Имотите, които се купуват с цел инвестиция трябва да притежават редица различни предимства. В противен случай, те не само не гарантират на инвеститорите пасивен доход или печалба, а е възможно дори да доведат до загуби.

Както всеки специалист в този бизнес ще ви каже, покупката на жилище с инвестиционна цел изисква добро предварително проучване и информираност по редица въпроси. На първо място трябва да изберете устойчива инвестиция, която ще ви гарантира доход дългосрочно.

В никакъв случай не трябва да се подвеждате по една или друга тенденция или вълна на пазара. 

Кои са най-сигурните за инвестиция имоти?

Има една категория имоти, които задължително ще увеличат своята стойност в перспектива и това са тези в сгради в етап “инвестиционен проект”. Независимо от икономическите обстоятелства или спецификите на пазара, тези жилища задължително ще имат все по-висока цена с всеки следващ етап на строителство. Ако към това се добави и отлична локация, качествено строителство и други привилегии за живущите, тази инвестиция със сигурност ще ви донесе доходност. В този случай има три възможности за добра възвръщаемост:

 • покупка с цел отдаване под наем – тогава трябва да изберете имот в регион с подобно търсене и то постоянно. Подобни райони са до учебни центрове, средни училища, университети, предприятия с голям брой служители от провинцията, ваканционни селища и курорти.
 • покупка на имот с цел продажба след Акт 16 – това е най-бързият начин да спечелите от инвестиционен имот само от разликата в цената му в процеса на завършване на сградата. Това е рентабилна възможност без необходимост от допълнителни разходи по довършване или обзавеждане на инвестиционния имот. 

Подходящ е за хора, които имат налични спестявания, с които могат да финансират изцяло покупката. Важно е при подобно решение да изберете имот с допълнителни предимства, за да си гарантирате осъществяване на максимално бърза продажба след получване на Акт 16. 

Кои са най-сигурните за инвестиция имоти?

Такива предпоставки са на първо място подбор на лоялен инвеститор с добра репутация, който със сигурност ще спази обявените срокове на строителство. Второ обективни качества на имота – локация, архитектура, качество, гаранции, луксозни общи части, паркиране и функционални разпределения. Добър избор на агенция за недвижими имоти, която познава имота и има ресурс да го предлага активно.

 • покупка с цел довършване и продажба – такова намерение при инвестиция в недвижим имот със сигурност носи най-сериозни дивиденти. 

Това е покупка на жилищен  имот в съвсем ранен етап на предлагане на инвестиционен проект, с цел продажба след довършване и обзавеждане.

Такъв тип инвестиция наистина може да ви донесе огромна възвръщаемост, но изисква по възможност собствени средства, отличен избор на имот и много добра организация.

Необходимо е в самото начало да информирате своите доверени брокери на недвижими имоти, тъй като те ще ви предложат най-подходящите за целта. Подобни инвестиции в жилища имат своите специфики на търсенето. Задължително трябва да се доверите на професионалисти и да не рискувате да залагате спестяванията си привлечени от рекламните послания на агресивни строителни инвеститори.

Кои са добрите възможности сред инвестиционните проекти?

Ето няколко характеристики, които задължително имат имоти, подходящи и за трите стратегии за възвръщаемост:

 • локация с високо търсене за покупка и наемане на жилища ;
 • локация с висока степен на комуникативност с важни пътни артерии в града;
 • сгради с възможност за свободно паркиране в региона или опции за купуване или наемане на паркомясто;
 • затворени комплекси с високо ниво на сигурност;
 • затворени комплекси с озеленяване, детски площадки, възможност за отдих;
 • инвестиционни проекти в райони с достъп до учебни заведения, търговски и обществени обекти и държавни институции;
 • инвестиционни сгради с луксозни общи части;
 • жилищни сгради от доказани и лоялни инвеститори;
 • апартаменти с добро и просторно разпределение;
 • апартаменти на среден етаж с южно или западно изложение;
 • апартаменти с просторни тераси;
 • апартаменти с качествено довършване.

Разбира се, вашият брокер ще ви информира и за много други важни детайли, които трябва да съобразите при избор на имот за инвестиция.

Потърсете иновативни жилищни комплекси?

Ако целта ви са платежоспособни наематели или купувачи, то те често са част от будното модерно общество, което търси иновации и екологичност във всичко – жилища, автомобили, уреди и др. Тези хора са отлична таргет група, независимо от вашите бъдещи намерения за възвръщаемост. За тях обаче е характерно, че изискват от имотите наистина да правят живота им по-функционален, по-енеркоефективен, по-умен и по-комфортен.

За да отговорите на тези изисквания трябва задължително да потърсите инвестиционен имот в сграда с технологични иновации, алтернативни източници на енергия, интелигентни технологии и висока степен на екологичност и озеленяване.

Действително подобни имоти имат по-високи цени, но и се продават впоследствие на много по-високи цени на клиенти, които знаят защо плащат повече. 

За целта обаче и вие ще трябва  да инвестирате в известни технологични подобрения в жилището, което сте закупили. Това не са просто жилища с модерни мазилки или сауни и луксозни мебели. Това са умни домове, които позволяват пълен контрол само през мобилно устройство и осигуряват по-функционален и здравословен начин на живот. Вашият брокер може да ви насочи къде и как можете да направите това. След подобна инвестиция можете да бъдете сигурни, че ще отдатете или продатете инвестицонния имот на наистина висока цена.

В доказаните агенции за недвижими имоти винаги ще можете да намерите подходящо за инвестиция жилище. Ще имате възможност да направите своето търсене по-конкретно като по този начин ще намалите риска от лоша инвестиция до минимум. 

Обичайно, подобни компании имат отлична комуникация с водещите инвеститори във вашия град и веднага ще ви информират за всички атрактивни предложения.

Можете да посетите районите, в които има подходящи жилища и сами да се уверите, че са атрактивни за купувачи и наематели. 

Има много възможности за добри инвестиции на пазара на недвижими имоти в момента. За съжаление е трудно да бъдат разпознати сред океана от информация в дигиталното пространство. Вие обаче можете да си спестите много време и грешни решения, като се обърнете към тези, които знаят как постигнат целите ви.

Ако статията "Имоти за инвеститори: Как да открием изгодни инвестиционни възможности Ви е харесала, научете повече за Недвижими имоти Варна - Статия и Топ Оферти.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Продава
Само от Invest Time
Код: 113990
Варна, област, с.Звездица € 179 900
Къща 94 м2
Бизнес хотел, Варна € 184 900
3-стаен 83 м2
Продава
Код: 113987
Варна, м-т Перчемлията € 100 000
Парцел 2926 м2
Варна, Идеален център € 400 000
Офис 164 м2
Продава
Код: 113985
Варна, област, к.к.Златни пясъци € 39 900
1-стаен 850 м2
Продава
Код: 113981
Варна, област, с.Орешак € 77 000
Парцел 1064 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 112563
Варна, м-т Боровец - юг € 50 000
Вила 40 м2
Продава
Код: 113977
Варна, Погребите € 86 000
3-стаен 98 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113974
Варна € 220 000
3-стаен 85 м2
Продава
Код: 113970
Добрич, област, с.Граничар € 13 754
Парцел 1696 м2
Продава
Код: 113969
гр.Балчик, Добрич, област € 67 990
3-стаен 80 м2
Продава
Код: 113966
Добрич, област, с.Кранево € 68 000
2-стаен 71 м2
Продава
Код: 113965
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 90 625
Парцел 1250 м2
Продава
Код: 113964
Варна € 1 386 000
Парцел 17773 м2
Продава
Код: 113963
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 72 500
Парцел 1000 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME
 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Russian
 - 
ru
Turkish
 - 
tr
Bulgarian
 - 
bg
Обади се