Покупка на жилище с Инвест Тайм: Ето как процедираме

06.04.2023 support
Покупка на жилище с Инвест Тайм: Ето как процедираме - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Покупката на имот е важно решение за всеки. Точно за това решихме да отделим специално внимание на темата, запознавайки ви като настоящ или бъдещ купувач с всички особености, пред които предстои да се изправите с този тип сделки, както и защо е добре да разполагате с доверен брокер, който да ви съпътства по време на процеса.

Покупка на имот 2023 – Какво очакваме?

Една от най-важните стъпки, която съпътства всяка имотна сделка е предварителното проучване на пазара за недвижими имоти. Ситуацията в първото тримесечие на 2023 година е стабилна, за разлика от предходния период, когато ръстът на цените на имотите бе най-значителен. В момента стойността им се запазва непроменена, което дава възможности за по-добри и изгодни сделки в топ райони на Варна.

Все по-ясни стават признаците, съпътстващи дългоочакваното падане на цените на имотите, но кога точно ще се случи това не можем да кажем със сигурност“

– коментира Валерия Николова, топ брокер на агенция за недвижими имоти Инвест Тайм.

Процедура при покупка на имот с Инвест Тайм

Процедура при покупка на имот с Инвест Тайм

Да разполагате с доверен брокер, който да бъде до вас през отделните процеси при покупката на собствено жилище е от ключово значение за постигането на успешна сделка. Ето и какви са основните процедури при този вид имотни сделки:

Подробно запознаване с това, което търсите и сформиране на критерии

Всеки купувач има обособена идея в ума си относно мечтания имот. В кой район да се намира, какъв да бъде като квадратура, предпочитана локация, наличие на удобства и т.н. Задачата на Инвест Тайм е да се запознае с всички ваши индивидуални предпочитания и да ги раздели ясно едно от друго, изготвяйки подробен списък с критерии, на които трябва да отговаря избраното от вас жилище.

Съдействие при избор на финансиране

По какъв начин да финансираме покупката на имот? Това е един от най-често задаваните въпроси от нашите клиенти преди покупката на жилище. Множество са вариантите и изборът на подходящ често изисква консултация с кредитен консултант. Наличието на голямо разнообразие от кредити обърква хората, затруднявайки техния избор.

Ние от Инвест Тайм запознаваме всеки с възможно най-изгодните начини за финансиране, като ги насочваме към най-индивидуалното решение, съобразено изцяло с техните специфични изисквания. Изчислете лихвения процент при 80% финансиране спрямо избрания размер месечна вноска и период на изплащане, с интегрирания в платформата ни кредитен калкулатор от нашите доверени партньори.

След като имаме план за действие и бюджет, идва ред на следващата стъпка:

Откриване на имоти, отговарящи на вашите критерии и организиране на огледи

Анализ на пазара и цените на жилищата

Вече споменахме, че зад всяка успешна сделка стои задълбочено проучване и запознаване с актуалната ситуация на пазара за недвижими имоти. Този момент е от ключово значение за откриването на най-подходящия момент за покупка. За тази стъпка е нужно да разполагате с доверен брокер до вас, който е запознат със спецификите и особеностите, подхождайки експертно в идентифицирането на правилната сделка.

Откриване на имоти, отговарящи на вашите критерии и организиране на огледи

За да отговорим най-пълно на вашите критерии на търсене е необходимо да съпоставим всички налични опции. Екипът на Инвест Тайм извършва задълбочено проучване на отделните локации, за да улесни максимално вашия избор. Представянето на отделните плюсове и минуси на кварталите ще ви даде по-добра представа за удобствата, с които разполага избрания регион, като например непосредствена близост до работното ви място, училището или детската градина на децата ви, супермаркети, заведения и т.н.

Добрият брокер има за задача да води комуникацията от ваше име, уговаряйки най-удобното време за извършване на огледи, съобразявайки се изцяло с вашите ангажименти.

Анализ и подробен преглед на документация

Когато си харесате даден имот, наша е отговорността да преминем към следващата стъпка – проучване на документацията. Важно е да установим дали са спазени всички законови изисквания при предишни продажби или прехвърляния на имота. Най-важната особеност е да установим собствеността, както и дали е упомената в Агенцията по вписванията, както е по закон.

Следващата стъпка е да направим проверка за наличие на всички важни реквизити, като коректно изписана дата на изповядване на сделката в момента на придобиване и детайлно описание на имота и неговите характеристики. При покупка на жилище място за неясноти и съмнения няма. Ето защо е добре преди да се премине към изповядване на сделката да се извърши:

Задълбочена проверка на историята и собствеността на избрания имот

Тук юристите на Инвест Тайм поемат задачата да се уверят дали върху имота няма наложени запори и тежести, които да се прехвърлят с него, дали не се продава повторно, прехвърляни ли са правата над собствеността, както и има ли наличие на съдебни производства – по отношение на собствениците или имота.

Инвест Тайм: Вашият доверен експерт при покупка на имот

Макар и рядко, наличието на тези опасни практики крие много рискове за всеки купувач. Задачата на вашия брокер е да ви предпази от сключването на рискова сделка, която би довела до загуби.

Анализ на покупката и всички условия по сделката

Умението за водене на ефективни преговори е способно не само да ви спести финанси, но и да ви предпази от разминавания по време на договорката. Често в практиката се наблюдава несъответствие при предварително договореното между страните и реално вписаното в нотариалния акт.

Задача на брокерите от Инвест Тайм е да следят стриктно за изпълнение на договорките между двете страни и да гарантират спазването на вашите интереси и права през цялото време.

Инвест Тайм: Вашият доверен експерт при покупка на имот

Оказва се, че най-важният детайл при покупка на жилище е документацията. Точно в нея се крият потенциалните рискове, касаещи всеки купувач. Ето защо подробният им анализ от опитно лице, с експертни познания в областта на имотните сделки е задължително условие, от което зависи вашето спокойствие и сигурност.

Агенция за недвижими имоти Инвест Тайм се отличава със задълбочени познания на имотния пазар и разполага с актуална информация за неговото моментно състояние, както и актуални данни за цените на жилищата в отделните квартали на град Варна. Ние предоставяме индивидуално обслужване, съобразено с вашите критерии при избора на имот и работим по утвърдени процедури, гарантиращи гладкото протичане на всяка имотна сделка. Свържете се с нас за експертна консултация при покупка на жилище.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Бриз, Варна € 500
Къща 80 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113747
Варна, област, с.Звездица € 33 000
Парцел 604 м2
Варна € 92 000
3-стаен 60 м2
Варна, област, м-т Ален Мак € 220 000
Къща 200 м2
Продава
Код: 113742
Варна € 165 000
Многостаен 120 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113737
Варна, област, с.Константиново € 11 000
Парцел 570 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113730
Варна, област, с.Николаевка € 35 000
Парцел 3000 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113725
Аспарухово, Варна € 69 950
2-стаен 66 м2
Продава
Код: 113723
Варна, Трошево € 75 000
2-стаен 60 м2
Отдава
Само от Invest Time
Код: 113722
Варна, Център € 600
Офис 110 м2
Отдава
Код: 113716
Варна, Център € 600
Офис 53 м2
Продава
Код: 113702
Варна, област, м-т Манастирски рид € 99 000
Къща 70 м2
Варна, Цветен € 118 000
3-стаен 97 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113688
Варна, област, гр.Провадия € 50 000
3-стаен 78 м2
Продава
Код: 113666
Варна, Окръжна болница € 214 000
3-стаен 87 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME