Важни въпроси и отговори за продавачи

24.07.2023 support
Важни въпроси и отговори за продавачи - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Продажбата на имот може да бъде предизвикателно начинание, а добрата подготовка е ключът към успешната сделка. Независимо дали продавате за пръв път имот или вече разполагате с известен опит на пазара за недвижими имоти е важно да знаете кои въпроси да си зададете по време на продажбения процес.

В следващите редове агенция за недвижими имоти Инвест Тайм ви дава 7 от най-важните въпроси, които всеки продавач на жилище трябва да има предвид.

  1. Каква е текущата пазарна стойност на моя имот?

Определянето на пазарната стойност на вашия имот е от съществено значение за сформиране на конкурентна цена. Важно е предварително да се запознаете с тенденциите на местния пазар, както и как вървят продажбите през текущия период на имоти с идентични или подобни характеристики на вашия. По този начин ще добиете по-добра представа за ситуацията на пазара за недвижими имоти.

Инвест Тайм съвет: „Старайте се да бъдете реалистични и обективни при определянето на пазарната стойност за вашето жилище. От съществено значение е тя да привлича вниманието на потенциалните купувачи, но и да бъде съобразена с тенденциите на местния пазар, характеристиките на имота и неговите екстри“.

  1. Необходимо ли е да правя ремонти по жилището, което продавам?

Преди да пристъпите към продажба оценете вашия имот и идентифицирайте всички проблеми, които е желателно да бъдат отстранени. Помислете както за структурни реновации, така и за цялостно освежаване – подмяна на ВиК или ел инсталация, покрив, подови настилки, мазилка и т.н. Определете си бюджет и помислете какво можете да подобрите, с цел да добавите повече стойност към жилището, което продаване.

Предварителното разрешаване на проблеми по имота го прави по-привлекателен за потенциалните купувачи. А това на своя страна увеличава и неговата пазарна стойност.

  1. Нужен ли ми е брокер или мога да продавам сам?

Решението дали да продавате сами или да се доверите на опитен професионалист е индивидуално. Добрият брокер ще ви съдейства за гладкото протичане на целия процес по сделката, информирайки ви с ценни познания. А чрез своя опит и широк кръг от контакти ще ви помогне да продадете жилището по-бързо и на добра цена, подготвяйки цялата необходима документация и водейки преговорите от ваше име и във ваша полза.

Да продавате имот с доверен брокер на ваша страна винаги е по-лесно и изгодно. Освен това може да ви предпази от редица рискови ситуации и некоректни практики.

  1. Как да продам своя имот?

Продажбата на имот започва с разработката на цялостна маркетингова стратегия. Нейната цел е да привлече вниманието на потенциалните купувачи. Определете кои са най-ефективните канали за популяризиране на вашата собственост – сайтове за обяви, специализирани платформи и т.н.

Инвест Тайм разполага с широка база данни, позволяваща на продавачи и купувачи да достигнат по-бързо един до друг. За целта си сътрудничим и с други агенции за недвижими имоти за да предоставим отлично обслужване на всеки наш клиент.

Запомнете, че разработката на добър маркетингов план е от ключово значение за бързата и успешна продажба на вашето имущество.

  1. Какви са моите правни задължения като продавач на недвижимо имущество?

Отличното познаване на законовите изисквания и нужната документация, която трябва да бъде подготвена при всяка сделка с недвижими имоти е от съществено значение. За това се запознайте предварително с необходимите документи, които трябва да бъдат представени на потенциалните купувачи.

Спазването на законовите норми и изисквания ще ви предпази от потенциални задължения и възникването на спорове между страните.

  1. Има ли някакви финансови последици или данъчни съображения при продажба на имот?

Консултирайте се с финансов съветник или данъчен специалист за да разберете какви потенциалните финансови последици от продажбата на вашия имот. Той ще ви обясни какви данъци и такси дължите по закон при продажба на имот.

Разбирането на финансовите аспекти ще ви помогне да планирате бюджета си, да оцените нетните си приходи и да вземете информирани решения относно продажбата.

  1. Как да водя преговори и да получа добра оферта за моя имот?

Инвест Тайм ви съветва винаги да преговаряте. Необходимо е предварително да определите каква е минималната цена, на която сте склонни да продадете жилището и да не отстъпвате под прага ѝ. Оценете внимателно всяка оферта и разгледате правилата и условията, които ви предлага тя. Имайте предвид и за всички допълнителни разходи, като поделяне на нотариалните такси, покриване на данъци и т.н.

В случай, че не сте добри в успешното водене на преговори, опитните брокери на Инвест Тайм са винаги на линия за да ви помогнат в продажбата и сключването на успешна сделка.

Продавачи: Инвест Тайм е на линия за да отговори на вашите въпроси!

Продажбата на имот включва различни специфики и аспекти, които са жизненоважни за постигането на успех. Ако нямате опит в продажбите или считате, че наличният е недостатъчен нашият съвет е да се обърнете за съдействие към опитен брокер.

Агенция за недвижими имоти Инвест Тайм вече 27 години свързва продавачи и купувачи, помагайки на всеки в постигането на успешна сделка. Нашият опитен екип от професионалисти е на линия за да отговори изчерпателно на всички ваши въпроси. 

Ние сме тук за да ви съдействаме през целия етап от продажбата – от проучването на пазара и сформирането на правилна пазарна стойност за вашето жилище до откриването на потенциални купувачи, подготовката на документацията и сключването на възможно най-изгодната за вас сделка.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Бриз, Варна € 500
Къща 80 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113747
Варна, област, с.Звездица € 33 000
Парцел 604 м2
Варна € 92 000
3-стаен 60 м2
Варна, област, м-т Ален Мак € 220 000
Къща 200 м2
Продава
Код: 113742
Варна € 165 000
Многостаен 120 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113737
Варна, област, с.Константиново € 11 000
Парцел 570 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113730
Варна, област, с.Николаевка € 35 000
Парцел 3000 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113725
Аспарухово, Варна € 69 950
2-стаен 66 м2
Продава
Код: 113723
Варна, Трошево € 75 000
2-стаен 60 м2
Отдава
Само от Invest Time
Код: 113722
Варна, Център € 600
Офис 110 м2
Отдава
Код: 113716
Варна, Център € 600
Офис 53 м2
Продава
Код: 113702
Варна, област, м-т Манастирски рид € 99 000
Къща 70 м2
Варна, Цветен € 118 000
3-стаен 97 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113688
Варна, област, гр.Провадия € 50 000
3-стаен 78 м2
Продава
Код: 113666
Варна, Окръжна болница € 214 000
3-стаен 87 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME