Важни въпроси и отговори за продавачи

24.07.2023 support
Важни въпроси и отговори за продавачи - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Продажбата на имот може да бъде предизвикателно начинание, а добрата подготовка е ключът към успешната сделка. Независимо дали продавате за пръв път имот или вече разполагате с известен опит на пазара за недвижими имоти е важно да знаете кои въпроси да си зададете по време на продажбения процес.

В следващите редове агенция за недвижими имоти Инвест Тайм ви дава 7 от най-важните въпроси, които всеки продавач на жилище трябва да има предвид.

  1. Каква е текущата пазарна стойност на моя имот?

Определянето на пазарната стойност на вашия имот е от съществено значение за сформиране на конкурентна цена. Важно е предварително да се запознаете с тенденциите на местния пазар, както и как вървят продажбите през текущия период на имоти с идентични или подобни характеристики на вашия. По този начин ще добиете по-добра представа за ситуацията на пазара за недвижими имоти.

Инвест Тайм съвет: „Старайте се да бъдете реалистични и обективни при определянето на пазарната стойност за вашето жилище. От съществено значение е тя да привлича вниманието на потенциалните купувачи, но и да бъде съобразена с тенденциите на местния пазар, характеристиките на имота и неговите екстри“.

  1. Необходимо ли е да правя ремонти по жилището, което продавам?

Преди да пристъпите към продажба оценете вашия имот и идентифицирайте всички проблеми, които е желателно да бъдат отстранени. Помислете както за структурни реновации, така и за цялостно освежаване – подмяна на ВиК или ел инсталация, покрив, подови настилки, мазилка и т.н. Определете си бюджет и помислете какво можете да подобрите, с цел да добавите повече стойност към жилището, което продаване.

Предварителното разрешаване на проблеми по имота го прави по-привлекателен за потенциалните купувачи. А това на своя страна увеличава и неговата пазарна стойност.

  1. Нужен ли ми е брокер или мога да продавам сам?

Решението дали да продавате сами или да се доверите на опитен професионалист е индивидуално. Добрият брокер ще ви съдейства за гладкото протичане на целия процес по сделката, информирайки ви с ценни познания. А чрез своя опит и широк кръг от контакти ще ви помогне да продадете жилището по-бързо и на добра цена, подготвяйки цялата необходима документация и водейки преговорите от ваше име и във ваша полза.

Да продавате имот с доверен брокер на ваша страна винаги е по-лесно и изгодно. Освен това може да ви предпази от редица рискови ситуации и некоректни практики.

  1. Как да продам своя имот?

Продажбата на имот започва с разработката на цялостна маркетингова стратегия. Нейната цел е да привлече вниманието на потенциалните купувачи. Определете кои са най-ефективните канали за популяризиране на вашата собственост – сайтове за обяви, специализирани платформи и т.н.

Инвест Тайм разполага с широка база данни, позволяваща на продавачи и купувачи да достигнат по-бързо един до друг. За целта си сътрудничим и с други агенции за недвижими имоти за да предоставим отлично обслужване на всеки наш клиент.

Запомнете, че разработката на добър маркетингов план е от ключово значение за бързата и успешна продажба на вашето имущество.

  1. Какви са моите правни задължения като продавач на недвижимо имущество?

Отличното познаване на законовите изисквания и нужната документация, която трябва да бъде подготвена при всяка сделка с недвижими имоти е от съществено значение. За това се запознайте предварително с необходимите документи, които трябва да бъдат представени на потенциалните купувачи.

Спазването на законовите норми и изисквания ще ви предпази от потенциални задължения и възникването на спорове между страните.

  1. Има ли някакви финансови последици или данъчни съображения при продажба на имот?

Консултирайте се с финансов съветник или данъчен специалист за да разберете какви потенциалните финансови последици от продажбата на вашия имот. Той ще ви обясни какви данъци и такси дължите по закон при продажба на имот.

Разбирането на финансовите аспекти ще ви помогне да планирате бюджета си, да оцените нетните си приходи и да вземете информирани решения относно продажбата.

  1. Как да водя преговори и да получа добра оферта за моя имот?

Инвест Тайм ви съветва винаги да преговаряте. Необходимо е предварително да определите каква е минималната цена, на която сте склонни да продадете жилището и да не отстъпвате под прага ѝ. Оценете внимателно всяка оферта и разгледате правилата и условията, които ви предлага тя. Имайте предвид и за всички допълнителни разходи, като поделяне на нотариалните такси, покриване на данъци и т.н.

В случай, че не сте добри в успешното водене на преговори, опитните брокери на Инвест Тайм са винаги на линия за да ви помогнат в продажбата и сключването на успешна сделка.

Продавачи: Инвест Тайм е на линия за да отговори на вашите въпроси!

Продажбата на имот включва различни специфики и аспекти, които са жизненоважни за постигането на успех. Ако нямате опит в продажбите или считате, че наличният е недостатъчен нашият съвет е да се обърнете за съдействие към опитен брокер.

Агенция за недвижими имоти Инвест Тайм вече 27 години свързва продавачи и купувачи, помагайки на всеки в постигането на успешна сделка. Нашият опитен екип от професионалисти е на линия за да отговори изчерпателно на всички ваши въпроси. 

Ние сме тук за да ви съдействаме през целия етап от продажбата – от проучването на пазара и сформирането на правилна пазарна стойност за вашето жилище до откриването на потенциални купувачи, подготовката на документацията и сключването на възможно най-изгодната за вас сделка.

Ако статията "Важни въпроси и отговори за продавачи Ви е харесала, научете повече за Недвижими имоти Варна - Статия и Топ Оферти.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Продава
Код: 113981
Варна, област, с.Орешак € 77 000
Парцел 1064 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113980
Варна, Център € 170 000
3-стаен 68 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 112563
Варна, м-т Боровец - юг € 50 000
Вила 40 м2
Продава
Код: 113977
Варна, Погребите € 86 000
3-стаен 98 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113974
Варна € 220 000
3-стаен 85 м2
Продава
Код: 113970
Добрич, област, с.Граничар € 13 754
Парцел 1696 м2
Продава
Код: 113969
гр.Балчик, Добрич, област € 67 990
3-стаен 80 м2
Продава
Код: 113966
Добрич, област, с.Кранево € 68 000
2-стаен 71 м2
Продава
Код: 113965
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 90 625
Парцел 1250 м2
Продава
Код: 113964
Варна € 1 386 000
Парцел 17773 м2
Продава
Код: 113963
Варна, област, м-т Добрева Чешма € 72 500
Парцел 1000 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113961
Варна, м-т Боровец - север € 39 990
Парцел 1073 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113960
Варна € 229 000
4-стаен 93 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113958
Варна, Червен площад € 195 000
4-стаен 104 м2
Продава
Код: 113956
Варна, Владиславово € 85 000
2-стаен 61 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME
 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Russian
 - 
ru
Turkish
 - 
tr
Bulgarian
 - 
bg
Обади се