Важни въпроси и отговори за купувачи

13.07.2023 support
Важни въпроси и отговори за купувачи - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Покупката на имот е важно решение, което изисква внимателно обмисляне и задълбочено проучване. Независимо дали сте купувач, който за пръв път навлиза в света на имотните сделки или опитен инвеститор, задаването на правилните въпроси е от решаващо значение за взимането на информиран избор.

Днес Инвест Тайм разглежда 7 от най-важните въпроси за купувачи, които е важно да зададете при покупка на имот.

1. Какъв е бюджетът ми?

Определянето на вашия бюджет е първата стъпка в процеса по закупуването на имот. Оценете финансовото си състояние и решете колко можете спокойно да си позволите за авансово плащане, месечни вноски по ипотека и други разходи като данъци върху имуществото и разходи за поддръжка.

Познаването на вашия бюджет отблизо ще ви помогне да стесните възможностите си и да се съсредоточите върху имоти във вашия ценови диапазон.

2. Какви са моите нужди и предпочитания?

Съобразете се с вашия начин на живот, бъдещи планове и специфични изисквания, когато търсите имот. Определете броя на спалните, от които се нуждаете и тяхното разположение, какво е желаното местоположение, близостта до училищата, детските градини, работните места и всички други фактори, които са важни за вас.

Отговаряйки подробно и предварително на този въпрос ще ви помогне да откриете жилище, отговарящо най-пълно на вашите нужди и начин на живот.

Какви са текущите разходи при покупка на имот?

3. Какво е състоянието на имота?

Важно е преди да преминете към покупка да се запознаете със състоянието на имота. Поинтересувайте се за възрастта на жилището, състоянието на неговата инфраструктура и всички правени скорошни реновации или ремонти.

Инвест Тайм ви съветва да поискате мнение от експерт за идентифицирането на потенциални проблеми, които могат да бъдат пазени в тайна – като структурни дефекти, щети от наводнявания или проблеми с ел инсталацията. Разбирането на състоянието на имота ще ви помогне да оцените стойността му и да предвидите бъдещите си разходи.

4. Каква е историята на имота?

Проучете историята на имота за да добиете нагледна представа за предишните му собственици, всякакви значими събития или правни спорове (ако има такива). Попитайте за ремонти или допълнения, направени по имота и дали са получени необходимите разрешения за тях.

Не забравяйте да се поинтересувате и за текущи или минали проблеми не само за жилището, но и за квартала в който се намира. Ставал ли е обект на кражби, шумно ли е, планиран ли скоро строеж на голяма сграда в близост и т.н. Всичко това е от важно значение и може да повлияе на качеството ви на живот след нанасяне.

5. Какви са текущите разходи?

Освен покупната цена, помислете и за текущите разходи, свързани с имота. Попитайте дали са платени всички данъци и такси, както и предишните задължения за комунални услуги. Това ще ви даде по-добра представа за финансовия ангажимент, който ще поемете и ще ви позволи да планирате по-добре бюджета си.

Разполага ли имота с разрешение за ползване?

6. Разполага ли имота с Разрешение за ползване?

Този въпрос касае покупката на жилища ново строителство. Ако сте се насочили към тях задължително се поинтересувайте дали сградата разполага с необходимата документация – Акт 14, 15 и 16, издадени както е по законов ред.

В случай, че купувате имот „на зелено“ вземете на предвид историята на строителя/инвестиционната компания, както и дали сградата към момента разполага с всички издадени по закон документации.

7. Каква е пазарната стойност на подобни имоти в района?

Прочуването на пазара е в основата за откриването на добрата сделка. За това ние от агенция за недвижими имоти Инвест Тайм задължително сравняваме продажните цени на имоти в района и не само. Важно е проучването да бъде осъществено от опитен експерт, с нужните познания за местния пазар. За това и нашият съвет е да се обърнете за съдействие към брокер за недвижими имоти.

Да сте наясно с пазарната стойност е от ключово значение за воденето на активни преговори. По този начин можете да смъкнете цената на жилището в приемливи граници, без да надплащате.

Купувачи: Инвест Тайм е на линия за да отговори на вашите въпроси!

Закупуването на имот е сложен процес и задаването на правилните въпроси е от съществено значение за гарантирането на успешна покупка. Ние от агенция за недвижими имоти Инвест Тайм сме запознати със спецификата и особеностите, които може да крие всяка имотна сделка. Дългогодишният ни опит в сферата и обширните познания на пазара за недвижими имоти ни позволяват да отговорим пълно и изчерпателно на всички ваши въпроси.

Нашият екип от професионалисти е на разположение да ви съдейства с напътствия през целия процес по сделката за да мине покупката гладко и точно според очакванията.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Бриз, Варна € 500
Къща 80 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113747
Варна, област, с.Звездица € 33 000
Парцел 604 м2
Варна € 92 000
3-стаен 60 м2
Варна, област, м-т Ален Мак € 220 000
Къща 200 м2
Продава
Код: 113742
Варна € 165 000
Многостаен 120 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113737
Варна, област, с.Константиново € 11 000
Парцел 570 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113730
Варна, област, с.Николаевка € 35 000
Парцел 3000 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113725
Аспарухово, Варна € 69 950
2-стаен 66 м2
Продава
Код: 113723
Варна, Трошево € 75 000
2-стаен 60 м2
Отдава
Само от Invest Time
Код: 113722
Варна, Център € 600
Офис 110 м2
Отдава
Код: 113716
Варна, Център € 600
Офис 53 м2
Продава
Код: 113702
Варна, област, м-т Манастирски рид € 99 000
Къща 70 м2
Варна, Цветен € 118 000
3-стаен 97 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113688
Варна, област, гр.Провадия € 50 000
3-стаен 78 м2
Продава
Код: 113666
Варна, Окръжна болница € 214 000
3-стаен 87 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME