Кой е най-бързо развиващия се квартал във Варна

04.05.2023 support
Кой е най-бързо развиващия се квартал във Варна - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Интересът към покупката на имоти край морето нараства с всяка изминала година. Все повече хора се насочват към новите жилища, които предоставят повече съвременни удобства и са с добра локация. Много райони във Варна започнаха да се пълнят с нови привлекателни проекти, което доведе до цялостно благоустройство на средата, предоставяйки повече възможности за пълноценен и спокоен начин на живот.

2020 година промени драстично очакванията, предпочитанията и нагласата на купувачите, като даде възможност на повече хора да преосмислят каква е ролята на дома и с кои съществени привилегии трябва да разполага. Именно това стимулира интереса към по-големите жилища, с обширна квадратура и повече помещения, както и наличието на дворно пространство, което само до преди няколко години беше тема табу.

В днешната тема предстои да определим кой квартал във Варна притежава най-силна притегателна сила за купувачите и да обясним защо това е така. На тези въпроси отговаря Синан Ахмедов.

Кои са основните критерии при избор на квартал за живеене?

Кои са основните критерии при избор на квартал за живеене?

През последните години наблюдаваме, че голяма част от купувачите са завишили боря на критериите си, по които избират жилище. Освен щателна проверка на изпълнителя на проекта и агенцията за недвижими имоти, все повече от тях се съсредоточават и в избора на подходящ за район за развитие – лично и семейно. Домът трябва да е способен да предостави високо ниво на комфорт и качествен живот, създавайки уютна атмосфера за отмора и приятни моменти, заедно с най-близките.

Сред основните критерии за избор на жилище, включително локация, енергоефективност, удобства и т.н., прибавяме и избор на подходяща среда на живот. Кварталът често е отражение на интересите, целите и хобитата на хората, избрали да живеят и да се развиват в него. Точно поради тази причина районът, в който се намира дадено жилище влияе толкова силно върху стойността му. Много хора смятат, че точно това води до повишение на цените, но това е погрешно разбиране. Добрият квартал за живеене, разполагащ с множество удобства не повишава цената на имота, а я оправдава.

Каква е причината все повече хора да се насочват към имоти ново строителство?

Факт е, че през последните няколко години наблюдаваме сериозен ръст в новото строителство. Много разнообразни и модерни проекти се изградиха в едни от най-предпочитаните райони на Варна, с комуникативни локации, отличителна архитектура и множество екстри. Това стимулира интереса на купувачите, особено младите семейства, търсещи първия си дом.

Основните причини, които доведоха до нарастващия интерес към новото строителство са неговите предимства:

  • Богат избор и множество разнообразни проекти;
  • Възможност за избор на предпочитани етаж, разпределение, изглед, квадратура и т.н.;
  • По-изгодните цени – имотите в процес на строеж са с по-ниски цени, в сравнение с вече завършените такива. Въпреки, че началната им стойност е ниска, те имат тенденцията да я увеличават в бъдеще;
  • Възможности за разсрочено плащане при различните етапи на завършеност;
  • Преференциални предложения при кандидатстване за финансиране;
  • Дълъг експлоатационен живот, висококачествени материали, модерни общи части, удобства и красива архитектура;
  • Отлична енергоефективност;
  • Обособено паркомясто в проекта;

Голяма част от новите комплекси, които бяха изградени през последните години в кв. Бриз вече се превърнаха в дом на новите си собственици – предимно млади хора, обединени от общи цели, предпочитания и сходни интереси.

Търсенето на имот по квартал – Защо не бива да се ограничавате в точно определен?

Квартал Бриз: Най-модерният и бързо развиващ се варненски квартал в момента!

Голяма част от купувачите правят грешката да се ограничават сами, насочвайки се към локализирани в точно определено район квартали. Често причината за това е, че хората са вече запознати с качествата на локацията или са се насочили към нея по препоръка на познат и защото „така е модерно“.

Важно е при избора на имот да не си налагате ограничения и да не се водите от стереотипите. Това, че ваш близък е избрал даден квартал за живеене не означава, че ще ви допадне и на вас. Изборът на жилище е индивидуален и зависи от изцяло от конкретния човек и неговите предпочитания, нужди и бюджет.

Поради тази причина ние, брокерите на Инвест Тайм, отделяме специално внимание на всеки един квартал във Варна, запознавайки се в детайли с всички негови предимства и недостатъци. Това ни помага да покрием най-пълно критериите на нашите клиенти, насочвайки ги към правилния район, който ще отговори най-пълно на очакванията им.

Нашият съвет към купувачите: Не се ограничавайте в избора си и направете няколко огледи на имоти, разположени извън избрания от вас квартал. Много често домът на мечтите се крие отвъд стереотипите, които сами сме си наложили.

Квартал Бриз: Най-модерният и бързо развиващ се варненски квартал в момента!

Изграждането на все повече нови сгради през последните няколко години най-много се отрази в кв. Бриз, Варна. Добрата локация на квартала привлече интереса първоначално на инвеститорите, които вложиха средства в изграждането на отличителни сгради – голяма част от които вече успешно завършени, с всички съвременни удобства, екстри и предоставящи комфорт.

На своя страна изграждането на все повече жилищни комплекси ново строителство привлече и интереса на купувачите. Голяма част от тях търсеха възможност за изгодна инвестиция, както и добри предложения за покупка на собствено жилище. Така неусетно кв. Бриз се нареди сред ТОП кварталите в Морската столица, предпочитан предимно от млади семейства и хора, търсещи неограничени възможности за живот в центъра на събитията. Това доведе до засилено благоустройство и изграждане на множество търговски обекти и кътчета за разходки и отдих.

Каква е причината все повече хора да се насочват към имоти ново строителство?

Квартал Бриз е разположен на кръстопът и само на метри от едни от най-известните курорти във Варна – “Св. Св. Константин и Елена” и “Златни пясъци”. Свързаността на квартала се осъществява посредством главна пътна артерия, свързана с всички важни локации. Наред с удобния достъп до всичко необходимо, центъра на Варна, курортите, морето, плажа, магазините, детските заведения, ресторантите и т.н., районът тук е изключително спокоен. Това е и причината все повече млади семейства да избират покупката на собствено жилище точно тук.

Безспорно квартал Бриз, със своите предимства се откроява сред най-бързо развиващите се квартали на Варна, предоставяйки множество еднофамилни и многофамилни сгради, нареждащи се сред най-престижните и предпочитани жилища в района. По петите го следват местност Траката, с редица новоизграждащи се проекти в момента, квартал Кайсиева градина, кв. Виница и местност Пчелина.

Актуална информация относно най-новите жилища и кой е най-подходящият квартал за вас според индивидуалните ви нужди и предпочитания можете да получите при нас в Инвест Тайм. Нашият екип от професионалисти е на разположение за да ви съдейства в откриването на вашия нов дом.

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Продава
Код: 113536
Бриз, Варна € 190 000
3-стаен 186 м2
Продава
Код: 113531
Бриз, Варна € 22 000
Гараж 24 м2
Продава
Код: 113524
Варна, област, с.Генерал-Кантарджиево € 50 000
Парцел 1470 м2
Продава
Код: 113517
Варна, Победа € 79 900
2-стаен 60 м2
Продава
Код: 113433
Варна, Владиславово € 43 000
1-стаен 29.8 м2
Отдава
Код: 113429
Бриз, Варна € 1 000
2-стаен 80 м2
Отдава
Код: 113426
Варна, Кайсиева градина € 4 200
Сгради 500 м2
Отдава
Код: 113422
Бриз, Варна € 1 100
3-стаен 110 м2
Продава
Код: 113423
Варна, област, с.Аврен € 22 000
Парцел 1316 м2
Продава
Код: 113403
Варна, Погребите € 103 400
3-стаен 86 м2
Продава
Код: 113402
Варна, Погребите € 80 650
2-стаен 60 м2
Отдава
Код: 111583
Варна, Морска градина € 1 250
3-стаен 150 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113300
Варна, област, с.Разделна € 79 000
Къща 128 м2
Отдава
Код: 113290
Варна, Чайка € 1 000
3-стаен 125 м2
Продава
Код: 113287
Варна, област, с.Аврен € 11 000
Парцел 658 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME