празници без стрес
Възможни ли са празници без стрес
декември 18, 2019
Какво представлява брачният договор
Какво представлява брачният договор
февруари 4, 2020

Продавам апартамент Варна спешно – как успях!

Продавам апартамент Варна Спешно - Invest Time
Продавам апартамент Варна спешно – как успях!
5 (100%) 4 гласа

Как да постъпя, ако продавам спешно апартамент във Варна

Продажбата на жилище изглежда просто нещо – докато не ви се наложи. Затова искам да споделя с вас историята си. Преди около година и половина нещата се стекоха така, че единственото възможно решение за мен беше: продавам апартамента във Варна. Спешно.

Продавам апартамент Варна спешно - Invest Time
Пускам обяви за спешна продажба на апртамента във Варна

Наумих си цена – с резерв за пазарене

Така де – да има къде да отстъпвам при разговори. Щракнах една-две снимки с телефона и пуснах обява „Продавам апартамент, Варна, спешно“ в няколко безплатни сайта и във вестниците. И се започна едно звънене.

Но не от купувачи – от брокери на недвижими имоти. Всеки ме убеждаваше, колко е добър, колко бързо и колко изгодно ще продаде жилището.

Искаха да подпиша ексклузивен договор

Ексклузивен договор значело да дам правата само на един да се занимава с продажбата. Помислих си, че колкото повече брокери търсят купувачи, толкова повече кандидати ще доведат и сделката ще е по-изгодна и по-бърза. Наистина трябваше да продам жилището във Варна и то колкото по-бързо, толкова по-добре! Видях се с всеки от тях и им казах, че договори няма да правя – който продаде първи, негова ще е и комисионната. Но не спрях и аз да подпитвам тук-там за купувачи. След около две седмици вече никой не звънеше и затова поразрових сайтовете и прегледах вестниците.

Имаше десетки обяви „Продавам апартамент, Варна, спешно“

Там бяха и много обяви за моя апартамент от агенциите, които се бяха свързали с мен. Няколко бяха с цената, която аз бях поискал, другите бяха все с различни. Дори не бях сигурен, че са за моя имот. От време на време се обаждаше някой от брокерите да ми каже, че има клиент, но цената, която бил готов да плати, била по-ниска. И аз отказвах да разговарям. Минаха два месеца. Обявите за спешна продажба на апартаменти във Варна, които напомняха на моята, отиваха все по-назад. На няколко пъти ги подновявах с моя телефонен номер.

Търсенето беше слабо и разговорите не потръгваха

Времето си течеше, брокерите съвсем се загубиха. Звънях им, напомнях им кой съм, напомнях им, че говорихме за спешна продажба на имот във Варна, намалявах цената на няколко пъти.

Обадиха се двама-трима – уж купувачи. Казваха, че веднага купуват, но даваха почти на половина по-малко. Един дори ми рече, че щом този апартамент стои толкова време на пазара, явно нещо не е читав.

Реших да пробвам с агенция за недвижими имоти

Мина почти половин година и се отчаях. По някое време един приятел настоя да ме свърже с агенцията за недвижими имоти във Варна, която продала наскоро негова къща. Не очаквах кой знае какво, но се съгласих. 

Обади ми се приятна дама, която ме покани на среща в офиса им.

Отидох. Казах ѝ, че искам да продам двустаен във Варна и то бързо. Признах ѝ, че то бързото доста се проточи и ѝ разказах патилата си.

Жената се поусмихна,

Тръгнах си обнадежден. Дамата явно си разбираше от работата, познаваше добре пазара, района, знаеше как мислят купувачите и какво търсят. Може би сега наистина щях да продам бързо жилището си във Варна.

Продавам апартамент спешно Варна - брокер недвижими имоти - Invest Time
Продажба на апартамент спешно във Варна – Брокер от Invest Time

Направихме план, как ще се рекламира имота

Е, направи го тя, аз се съгласих с него. Разбрах, че „продавам апартамент, Варна, спешно“ не е достатъчно – вече бях видял, че мнозина пишат само това и обявите стават все еднакви. 

Изработи привлекателна реклама с качествени снимки, описа жилището, района, постави новата цена, която беше по-ниска от моята в началото, но по-висока от тази в последните ми обяви. 

Продавам апартамент спешно Варна - оглед на апартамента - Invest Time
Оглед на апартамента във Варна от млада двойка купувачи

Изчакахме да мине малко време, откакто бях свалил старите си обяви. Не знам как уцели нещата и къде пусна обявата, но още първите дни се обади, че ще води хора на оглед.

Сделката се случи бързо и близо до определената цена

Докато първите кандидати си мислеха дали им харесва жилището, дойдоха следващите. Третата двойка хареса имота, хареса мястото, одобри цената. Преговорите бяха бързи и сделката приключи за малко повече от месец, след като се запознах с брокерката от Invest Time.

Така с добър край свърши моята история „продавам апартамент, Варна, спешно“. Дано да ви е от полза.

Историята разказва Георги Стоянов – програмист от варненския филиал на WebFactor.com

Продавам апартамент спешно Варна - Invest Time

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *