Как да опазим дома си по време на лятната ваканция

01.08.2023 support
Как да опазим дома си по време на лятната ваканция - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Лятото е време за почивка, приключения и пълноценни срещи с любимите хора. За да не бъдат тези мигове развалени е важно да не пренебрегвате сигурността и безопасността на дома си докато сте далеч от него.

Престъпниците често се възползват от празните къщи по време на летните ваканции. Това прави взимането на проактивни мерки за защита на имуществото от решаващо значение. И съвсем в разгара на сезона днес Инвест Тайм ви помага с важни стратегии – Ето как да опазим дома си по време на лятната ваканция:

Подсигурете вратите и прозорците на жилището

Преди да тръгнете на почивка, проверете щателно всички врати и прозорци, за да сте сигурни, че са затворени. Важно е да подмените с нови всички слаби или повредени ключалки и да помислите за инсталиране на допълнителни устройства за сигурност.

Плъзгащите врати укрепете с помощта на метална или дървена щанга. Това ще предотврати отварянето им насила. В никакъв случай не забравяйте да затворите и заключите всички прозорци и врати на тераси, особено ако домът ви се намира на по-нисък етаж. Именно те са входна точка за над 95% от крадците.

Помислете за инсталиране на система за домашна сигурност

Инвестирането в надеждна система за домашна сигурност е способно значително да подобри сигурността на вашата собственост. Насочете се към системи, които включват различни функции като:

  • Сензори за движение;
  • Сензори за отваряне на врати и прозорци;
  • Камери за видеонаблюдение;
  • Възможност за дистанционно управление;

Голяма част от съвременните системи за домашна сигурност предоставят възможност за дистанционно управление посредством смартфон, таблет или лаптоп. В случай на подозрителна активност те ще ви известят на секундата.

Оставете включени таймерите за осветление и електроника

Необитаемите домове, без никакви признаци на живот са обект на нежелано внимание. Надежден трик, който ще ви помогне да се предпазите е посредством таймери за осветление. Програмирайте ги да се включват и изключват по различно време, като така ще създадете илюзията, че някой си е вкъщи.

По подобен начин можете да включите в употреба и таймерите на различни електроуреди като телевизори, аудиосистеми и т.н.

Помолете доверен съсед да пази жилището ви

Уведомете най-близките си съседи за вашите планове за почивка и ги помолете да наблюдават жилището ви и да го пазят. Те могат да прибират пощата ви, да се грижат за растенията ви и дори от време на време да паркират колата си на вашето място за да създадат впечатлението, че имота се използва.

Важно е да споделите информацията само на съседи, на които можете да се доверите на 100%. Оставете им ваш контакт за връзка, на който ще могат да ви открият в случай на проблем.

Не прекалявайте с хвалбите в социалните мрежи

В днешния свят, управляван от социалните мрежи, е важно да се въздържате от публично обявяване на вашите планове за продължителна ваканция или публикуване на снимки от почивка. Публичното показване на вашето отсъствие пред непознати може да привлече нежелано внимание от престъпниците към вашия дом.

Вместо това изживейте и се насладете на приятните моменти с близките си и споделете за преживяното след като се върнете вкъщи.

Защитете вашия двор от натрапници

Ако имате къща с дворно пространство е желателно да инсталирате външно осветление със сензори за движение. Подсигурете всички огради, порти и гаражни врати за да попречите на крадците да нахлуят във владенията ви.

В никакъв случай не оставяйте привличащи вниманието вещи и предмети в двора си, когато заминавате за почивка.

Защитата на вашия дом по време на лятната ваканция е от съществено значение за поддържане на неговата сигурност и вашето спокойствие. С помощта на нашите съвети можете значително да намалите рисковете от влизане с взлом и кражби.

Екипът на агенция за недвижими имоти Инвест Тайм ви пожелава безопасна, енергична и изпълнена с прекрасни мигове лятна ваканция!

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Бриз, Варна € 500
Къща 80 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113747
Варна, област, с.Звездица € 33 000
Парцел 604 м2
Варна € 92 000
3-стаен 60 м2
Варна, област, м-т Ален Мак € 220 000
Къща 200 м2
Продава
Код: 113742
Варна € 165 000
Многостаен 120 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113737
Варна, област, с.Константиново € 11 000
Парцел 570 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113730
Варна, област, с.Николаевка € 35 000
Парцел 3000 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113725
Аспарухово, Варна € 69 950
2-стаен 66 м2
Продава
Код: 113723
Варна, Трошево € 75 000
2-стаен 60 м2
Отдава
Само от Invest Time
Код: 113722
Варна, Център € 600
Офис 110 м2
Отдава
Код: 113716
Варна, Център € 600
Офис 53 м2
Продава
Код: 113702
Варна, област, м-т Манастирски рид € 99 000
Къща 70 м2
Варна, Цветен € 118 000
3-стаен 97 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113688
Варна, област, гр.Провадия € 50 000
3-стаен 78 м2
Продава
Код: 113666
Варна, Окръжна болница € 214 000
3-стаен 87 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME