10 предимства от наемането на брокер на недвижими имоти (част 2)

20.12.2022 support
10 предимства от наемането на брокер на недвижими имоти (част 2) - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Продължаваме по темата за наемането на брокер. Ето какви са останалите 5 предимства, които ще получите, ако се решите на тази стъпка.

  1. Брокерът е подготвен да открива потенциалните проблеми 

Става дума както за евентуални проблеми около собствеността и възможните тежести, свързани с имота, така и за състоянието и изрядността на самия недвижим имот. Когато сте без опит и емоционално ангажирани, може да пропуснете момента с пунктуалната проверка на документацията. Да не говорим, че ако жилището максимално се приближава към желанията ви, е напълно възможно при огледа да не забележите течове, мухъл, щети и дори нарушения на конструкцията, нередности с инсталациите и т. н. 

Затова пък професионалното око на вашия доверен специалист ще види всички уловки в документите и всички нередности в имота. И после дълго ще сте му благодарни за спестените не само пари, но и време, и неприятности. 

Ако вие продавате, разчитайте на професионалните му съвети какво да предприемете, за да отстраните съществуващите проблеми с минимални разходи и да превърнете имота си в желан за мнозина. Той защитава интересите ви – това е негов професионален ангажимент. И вие можете само да спечелите. 

  1. Брокерите ще ви дадат ценни насоки за цените 
Брокерите са отлични преговарящи

Емоциите и при продавача, и при купувача на жилище са неминуеми. Ако продавате, обикновено надценявате имота си. Но това може да го превърне в непродаваем. Когато той остане дълго на пазара, като постепенно намалявате цената му, хората започват да смятат, че с него нещо не е наред и ще получавате предложения, доста под стойността му. Но бихте могли, ако сте зле информирани, и да подцените собствеността си. И двата варианта са нежелани. 

Ценовите очаквания на купувача също рядко се оказват реални. Този, който ще ви помогне да излезете на пазара с адекватна цена и бюджет, е брокерът. 

Вие и сами бихте могли да погледнете в интернет цените на сравними недвижими имоти. Но от средната до конкретната цена има съществена разлика. Тук е мястото на професионалния сравнителен пазарен анализ, който, като отчете всички факти и обстоятелства, ще помогне да се разработи точна и реалистична цена. А това ще ви е от полза както когато продавате, така и когато купувате. 

  1. Брокерите са отлични преговарящи 

От която и страна на сделката да сте, искате да постигнете най-добрата цена за себе си. Налага се да се водят преговори – често дълги и уморителни. В този случай емоциите не са добър съветник, а щом сте лично заинтересовани, значи сте и емоционално ангажирани. 

Вашият брокер не е. Той е с хладен ум. Обучен е да преговаря и развива уменията си  непрекъснато. Освен това има достатъчно инструменти за максимално точно определяне на цената. И наистина ще постигне за вас възможно най-добрата. Това понякога е жизнено важно – особено когато купувате с инвестиционни цели. 

  1. Владеят най-добрите маркетингови похвати и техники 

Мислите си, че като продавач нямате нужда от брокер? Че е достатъчно да обявите недвижим имот за продажба, и той автоматично ще се продаде? Случва се, но толкова рядко, че по-добре да не разчитате на това. Нужно е обявлението ви да стигне до максимално широк кръг не просто от потенциални купувачи, а от точните потенциални купувачи. 

Професионалистът ще направи точно това – ще привлече не много клиенти, а правилните клиенти, които търсят дом като вашия и са готови да платят цената (или поне близка до нея), която искате. 

Брокерът пести времето и енергията ви 
  1. Брокерът пести времето и енергията ви 

Рядко сделките за покупко-продажба на недвижим имот приключват бързо. Това обикновено е продължителен, сложен и изморителен процес. Само си представете как в отговор на обявата ви звънят с безумни предложения и провеждате безброй разговори, които водят до никъде. Стоите вкъщи и чакате критично настроени непознати за оглед на дома си или сами ходите по огледи на места, които нямат нищо общо с желаното от вас. 

Трябва да се видите с различни общински и фирмени служители и да осигурите камара документи; да сравнявате трудноразбираеми оферти за ипотечни кредити и т. н., и т. н. 

Най-добре наемете брокер на недвижими имоти и му оставете всичко това. Той ще се справи много по-резултатно с минимум усилия и загуба на време. 

Как да сте убедени, че наетият брокер наистина работи за вас? Гарантират ви го поне две обстоятелства: 

  • Той няма да получи своята комисионна, ако не сключите сделка. 
  • За да привлече следващите си клиенти, се нуждае и от вашите препоръки и добрата ви  оценка. 

Ние сме агенция за недвижими имоти Invest Time, Варна. В нашия екип ще намерите най-добрите брокери, които отлично познават пазара и региона и са готови да ви преведат до самия край на успешната имотна сделка. Очакваме ви!

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментари
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Продава
Код: 111822
Варна, ЗК Тракия € 51 500
1-стаен 41.38 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 111806
гр.Балчик, Добрич, област € 299 990
Къща 350 м2
Продава
Код: 111779
Варна, Христо Ботев € 69 000
3-стаен 67 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 111658
Варна, област, с.Неофит Рилски € 50 000
Къща 80 м2
Отдава
Код: 111659
Бриз, Варна € 340
2-стаен 65 м2
Отдава
Код: 111651
Аспарухово, Варна € 500
Склад 450 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 111608
Бриз, Варна € 179 000
3-стаен 80 м2
Продава
Код: 228
Варна € 413 200
Магазин 635 м2
Продава
Код: 111465
Варна, област, с.Долище € 16 000
Парцел 500 м2
Продава
Код: 111447
Варна, м-т Пчелина € 25 000
Парцел 683 м2
Отдава
Код: 111432
Варна € 700
3-стаен 78 м2
Продава
Код: 111429
Варна, Чайка € 122 900
3-стаен 81 м2
Отдава
Код: 111246
Варна, Център € 1 320
3-стаен 109 м2
Продава
Код: 111237
Варна, Трошево € 67 500
2-стаен 60 м2
Отдава
Код: 111217
Варна € 770
3-стаен 100 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, бул. Съборни 40

INVESTTIME