10 предимства от наемането на брокер на недвижими имоти (част 2)

20.12.2022 support
10 предимства от наемането на брокер на недвижими имоти (част 2) - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Продължаваме по темата за наемането на брокер. Ето какви са останалите 5 предимства, които ще получите, ако се решите на тази стъпка.

  1. Брокерът е подготвен да открива потенциалните проблеми 

Става дума както за евентуални проблеми около собствеността и възможните тежести, свързани с имота, така и за състоянието и изрядността на самия недвижим имот. Когато сте без опит и емоционално ангажирани, може да пропуснете момента с пунктуалната проверка на документацията. Да не говорим, че ако жилището максимално се приближава към желанията ви, е напълно възможно при огледа да не забележите течове, мухъл, щети и дори нарушения на конструкцията, нередности с инсталациите и т. н. 

Затова пък професионалното око на вашия доверен специалист ще види всички уловки в документите и всички нередности в имота. И после дълго ще сте му благодарни за спестените не само пари, но и време, и неприятности. 

Ако вие продавате, разчитайте на професионалните му съвети какво да предприемете, за да отстраните съществуващите проблеми с минимални разходи и да превърнете имота си в желан за мнозина. Той защитава интересите ви – това е негов професионален ангажимент. И вие можете само да спечелите. 

  1. Брокерите ще ви дадат ценни насоки за цените 
Брокерите са отлични преговарящи

Емоциите и при продавача, и при купувача на жилище са неминуеми. Ако продавате, обикновено надценявате имота си. Но това може да го превърне в непродаваем. Когато той остане дълго на пазара, като постепенно намалявате цената му, хората започват да смятат, че с него нещо не е наред и ще получавате предложения, доста под стойността му. Но бихте могли, ако сте зле информирани, и да подцените собствеността си. И двата варианта са нежелани. 

Ценовите очаквания на купувача също рядко се оказват реални. Този, който ще ви помогне да излезете на пазара с адекватна цена и бюджет, е брокерът. 

Вие и сами бихте могли да погледнете в интернет цените на сравними недвижими имоти. Но от средната до конкретната цена има съществена разлика. Тук е мястото на професионалния сравнителен пазарен анализ, който, като отчете всички факти и обстоятелства, ще помогне да се разработи точна и реалистична цена. А това ще ви е от полза както когато продавате, така и когато купувате. 

  1. Брокерите са отлични преговарящи 

От която и страна на сделката да сте, искате да постигнете най-добрата цена за себе си. Налага се да се водят преговори – често дълги и уморителни. В този случай емоциите не са добър съветник, а щом сте лично заинтересовани, значи сте и емоционално ангажирани. 

Вашият брокер не е. Той е с хладен ум. Обучен е да преговаря и развива уменията си  непрекъснато. Освен това има достатъчно инструменти за максимално точно определяне на цената. И наистина ще постигне за вас възможно най-добрата. Това понякога е жизнено важно – особено когато купувате с инвестиционни цели. 

  1. Владеят най-добрите маркетингови похвати и техники 

Мислите си, че като продавач нямате нужда от брокер? Че е достатъчно да обявите недвижим имот за продажба, и той автоматично ще се продаде? Случва се, но толкова рядко, че по-добре да не разчитате на това. Нужно е обявлението ви да стигне до максимално широк кръг не просто от потенциални купувачи, а от точните потенциални купувачи. 

Професионалистът ще направи точно това – ще привлече не много клиенти, а правилните клиенти, които търсят дом като вашия и са готови да платят цената (или поне близка до нея), която искате. 

Брокерът пести времето и енергията ви 
  1. Брокерът пести времето и енергията ви 

Рядко сделките за покупко-продажба на недвижим имот приключват бързо. Това обикновено е продължителен, сложен и изморителен процес. Само си представете как в отговор на обявата ви звънят с безумни предложения и провеждате безброй разговори, които водят до никъде. Стоите вкъщи и чакате критично настроени непознати за оглед на дома си или сами ходите по огледи на места, които нямат нищо общо с желаното от вас. 

Трябва да се видите с различни общински и фирмени служители и да осигурите камара документи; да сравнявате трудноразбираеми оферти за ипотечни кредити и т. н., и т. н. 

Най-добре наемете брокер на недвижими имоти и му оставете всичко това. Той ще се справи много по-резултатно с минимум усилия и загуба на време. 

Как да сте убедени, че наетият брокер наистина работи за вас? Гарантират ви го поне две обстоятелства: 

  • Той няма да получи своята комисионна, ако не сключите сделка. 
  • За да привлече следващите си клиенти, се нуждае и от вашите препоръки и добрата ви  оценка. 

Ние сме агенция за недвижими имоти Invest Time, Варна. В нашия екип ще намерите най-добрите брокери, които отлично познават пазара и региона и са готови да ви преведат до самия край на успешната имотна сделка. Очакваме ви!

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Бриз, Варна € 500
Къща 80 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113747
Варна, област, с.Звездица € 33 000
Парцел 604 м2
Варна € 92 000
3-стаен 60 м2
Варна, област, м-т Ален Мак € 220 000
Къща 200 м2
Продава
Код: 113742
Варна € 165 000
Многостаен 120 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113737
Варна, област, с.Константиново € 11 000
Парцел 570 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113730
Варна, област, с.Николаевка € 35 000
Парцел 3000 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113725
Аспарухово, Варна € 69 950
2-стаен 66 м2
Продава
Код: 113723
Варна, Трошево € 75 000
2-стаен 60 м2
Отдава
Само от Invest Time
Код: 113722
Варна, Център € 600
Офис 110 м2
Отдава
Код: 113716
Варна, Център € 600
Офис 53 м2
Продава
Код: 113702
Варна, област, м-т Манастирски рид € 99 000
Къща 70 м2
Варна, Цветен € 118 000
3-стаен 97 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113688
Варна, област, гр.Провадия € 50 000
3-стаен 78 м2
Продава
Код: 113666
Варна, Окръжна болница € 214 000
3-стаен 87 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME