10 предимства от наемането на брокер на недвижими имоти (част 1)

14.12.2022 support
10 предимства от наемането на брокер на недвижими имоти (част 1) - Агенция за недвижими имоти Варна – Invest Time

Все още се среща схващането, че брокерът не върши кой знае какво, освен да получава комисионна. Затова някои хора при продажба и покупка на недвижим имот предпочитат да се справят сами. Други пък вече имат горчив опит и се страхуват да се доверят отново. Но търговията с недвижими имоти е сложен процес със свои особености. Той преминава през различни етапи и изисква контактуване с различни институции. Повечето от купувачите и продавачите изминават този път един-единствен път в живота си и нямат опит, което е предпоставка за грешки. А всяка грешна стъпка и поправката ѝ струват нерви, време и пари. 

В този смисъл наемането на брокер на недвижими имоти носи своите несъмнени ползи. Той владее всички тънкости на този тип търговия и познава отлично пазара. Контактува с различни специалисти от сферата на кредитирането, строителството, оценяването, обзавеждането, поддръжката и управлението на имоти. Може да ви бъде полезен не само по време на покупко-продажбата, но и след нея. А комисионната се плаща само при сключена сделка. 

Кои са десетте основни предимства, които носи работата с брокер на недвижими имоти? 

 1. Брокерът знае как да намери желания имот 

Когато тръгнете да купувате жилище, вие вероятно имате конкретни изисквания към бъдещия си дом. Може би дори сте изготвили точно описание на броя стаи, етажност, изложение, двор, благоустроеност на района и т.  н. Но жилищата, които отговарят на вашите изисквани са много, в различни райони, на различни цени. Да прехвърлите всички обяви е много време и труд, да ги обходите и огледате – още повече. Да не говорим, че много често волно или неволно продавачите могат и да ви заблудят. 

Брокерът познава всички категории недвижими имоти, които в момента са на пазара. Той лесно може да сведе безкрайните реални и нереални оферти до няколко, които максимално се приближават до вашите критерии и бюджет. Това ще скъси процеса на търсене и ще увеличи значително вероятността да откриете перфектната къща без излишен стрес. 

Десетте основни предимства, които носи работата с брокер на недвижими имоти
 1. Има достъп до обяви извън пазара 

Не всеки, който продава, иска това да бъде широко огласено. И той поверява продажбата единствено на своя брокер. Информацията се обменя само в професионалните среди и вие няма как да разберете за нея, ако разчитате на общодостъпните обяви. 

Много често тези необявени имоти се продават в спешен порядък, цените им са много изгодни и вие бихте искали да знаете за тях – особено ако купувате за инвестиция. 

 1. Познава добре пазара и моментните му състояния 

Главната задача на брокера на недвижими имоти е да следи и анализира пазара – както моментното му състояние, така и тенденциите. Той го познава в подробности във всичките му аспекти, разбира тежестта на влиянието на различните фактори: 

 • лихвените проценти по ипотечните кредити; 
 • нивото на безработица; 
 • влиянието на инфлацията; 
 • движението на цените; 
 • съотношението между обявена и продажна цена; 
 • средна цена на квадратен метър на сходни недвижими имоти и т. н. 

Познава текущото състояние улица по улица и къща по къща, познава пазара на купувачите и този на продавачите. В състояние е да идентифицира сравними жилища, знае особеностите на отделните квартали, кои от тях отбелязват най-бързо и/или най-голямо нарастване на пазарната стойност, кои са най-обещаващите проекти в района. 

Цялото това познание, цялата обработена информация, поставени във ваша услуга, ще ви е от огромна полза, независимо дали търсите дом за себе си, или купувате с инвестиционни цели. 

Брокерът владее различни тайни за повишаване привлекателността на имота 
 1. Възползвате се от професионалната мрежа на брокера си

Добрите професионалисти в бранша разработват и използват ефективни работни мрежи. Те познават хората, които по един или друг начин имат връзка с процеса на покупко-продажбата на недвижимости. Имат контакти с добри специалистите в жилищното строителство в региона и основните доставчици. От това в еднаква степен се ползват продавачите и купувачите. 

Ако продавате, ще искате да приведете жилището си във вид, който ще ви осигури доходна и бърза продажба. Ще са ви нужни майстори за ремонт, водопроводчици, бояджии, дизайнери, озеленители, оценители и т. н. Купувачът ще трябва да общува с   институции за ипотечни кредити, оценители, адвокати по недвижима собственост и т. н. 

Разбира се, можете да намерите тези хора и да се свържете с тях и сами, но в никакъв случай няма да ви е по-лесно, по-бързо и по-евтино. По-просто и ефективно е да използвате работната мрежа на добър брокер на недвижими имоти. А пък ако купувате с инвестиционни цели, това ще ви е изключително полезно – особено ако още нямате достатъчно опит. 

 1. Брокерът владее различни тайни за повишаване привлекателността на имота  

Един от много нашумелите през годините подходи за подготовка на жилище за продажба е то да бъде представено максимално привлекателно за купувачите. Става дума за така наречения home staging – представяне на дома по начин, който насърчава клиента да си представи, че живее в него. 

От просто разместване на мебелите и декора до внасяне на нов реквизит – можете напълно да разчитате на своя брокер или на специалиста, с когото работи. 

Очаквайте част 2!

Ние сме агенция за недвижими имоти Invest Time, Варна. В нашия екип ще намерите най-добрите брокери, които отлично познават пазара и региона и са готови да ви преведат до самия край на успешната имотна сделка. Очакваме ви!

Оставете Вашия коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари

Най - новото на пазара за недвижими имоти

Бриз, Варна € 500
Къща 80 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113747
Варна, област, с.Звездица € 33 000
Парцел 604 м2
Варна € 92 000
3-стаен 60 м2
Варна, област, м-т Ален Мак € 220 000
Къща 200 м2
Продава
Код: 113742
Варна € 165 000
Многостаен 120 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113737
Варна, област, с.Константиново € 11 000
Парцел 570 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113730
Варна, област, с.Николаевка € 35 000
Парцел 3000 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113725
Аспарухово, Варна € 69 950
2-стаен 66 м2
Продава
Код: 113723
Варна, Трошево € 75 000
2-стаен 60 м2
Отдава
Само от Invest Time
Код: 113722
Варна, Център € 600
Офис 110 м2
Отдава
Код: 113716
Варна, Център € 600
Офис 53 м2
Продава
Код: 113702
Варна, област, м-т Манастирски рид € 99 000
Къща 70 м2
Варна, Цветен € 118 000
3-стаен 97 м2
Продава
Само от Invest Time
Код: 113688
Варна, област, гр.Провадия € 50 000
3-стаен 78 м2
Продава
Код: 113666
Варна, Окръжна болница € 214 000
3-стаен 87 м2

Бъди от първите научили за новите тенденции и съвети в света на имотите

Свържи се с брокер на Invest Time

Свържи се с брокер на Invest Time

Към контакти
Филтър

Тип имот

Не намирате това, което търсите? Обадете ни се!
Можем да го намерим за Вас!

гр. Варна, ул. “Братя Шкорпил”
26А, ет. 4, офис 16-17

INVESTTIME