Какво представлява брачният договор
Какво представлява брачният договор
февруари 4, 2020
Струва ли си да търсите апартамент под наем във Варна без посредник
февруари 28, 2020

Денят на свети Валентин – най-интимният празник

Свети Валвнтин

Ако наистина сте влюбени, едва ли чакате специален ден, за да засвидетелствате чувствата си. Празник е всеки миг, в който се срещате, в който сте заедно. И все пак – Денят на влюбените е веднъж в годината. Празнувайте го! 

Всяка двойка отбелязва деня на Свети Валентин според предпочитанията си. Но не бива да забравяте, че това е празник на близостта и интимността. Затова помислете, дали да не си останете вкъщи, вместо да отидете на луд купон с пийнали приятели или да прекарате вечерта с непознати в скъп ресторант.  

Подгответе се за празничната вечер отдалече

Наблегнете тази година на храната. Подгответе изкусително меню с храни, традиционно смятани за афродизиаци. Развихрете се, ако обичате да готвите. Или пък разучете предварително откъде можете да поръчате впечатляващо приготвени стимулиращи ястия. 

Изборът на храната и подредбата на масата може да е приятна изненада за любимия, но много по-добре ще е, да обсъдите и изберете менюто заедно. Свещенодействието в кухнята ще се превърне във възбуждаща игра – особено, ако сте с чаша уханно греяно вино в ръка. 

Менюто 

Греяно вино 

То е отлична напитка за студените вечери. Ароматът, топлината и отпускащото му действие са чудесно въведение в празничната вечер. Има стотици рецепти за приготвянето му. Основното е да не му позволявате да кипне и да използвате стимулиращи желанието подправки като кардамон, ванилия и карамфил, канела и индийско орехче. Подсладете с малко мед. Добавете в съда лъжица стафиди и половинка портокал. Когато го свалите от огъня, прецедете и пуснете няколко резенчета ябълка. Разбира се, подправките ще подберете според вкуса си. Можете да добавите и малко ром. Греяното вино се пие топло. 

Храни афродизиаци

Те са особено подходящи за празника на влюбените. Нека на масата има задължително стриди, хайвер, скариди или други морски дарове. Ако избягвате храната от животински произход, основното ястие може да са аспержи. Но те стават и за ефектна гарнитура към крехко сочно месо алангле, добре овкусено с чили. В салатата задължително да присъстват авокадо, зрънца от нар, свежи листенца босилек, а в дресинга – мед. Намерете място на трапезата на чесъна, на целината, при бюджет – и на трюфелите. 

Поставете на удобно място купичка с бадеми и тиквени семки, а във фруктиерата да греят изкушаващи банани и смокини – може и сушени. 

И не забравяйте шоколад – натурален – колкото по-тъмен, толкова по-добре. В спалнята  да ви чака класиката – сметана с ягоди и шампанско.

Храната е само увертюрата 

Приготвянето и аранжирането ѝ създава подходящо настроение. Похапването, съпроводено с хубаво вино и приятна раздумка, приповдига градуса, освобождава ви от ежедневното напрежение и умора и стимулира усещането за близост. 

Може би тук някъде ще вместите едни копринени чорапи с дантела и колан с жартиери – вие си знаете. 

Завладяващата музика, дискретното осветление и любимите аромати в спалнята се подразбират. 

Това е само една идея за празнуване на Свети Валентин. Тя може да бъде променяна, обогатявана, развивана. Целта е да си създадете празник, който ще помните дълго и ще стане част от вашата любовна митология. Имате време до 14 февруари за нужната подготовка. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *