Валентина Димитрова - брокер Инвест Таййм
Запознайте се с… Валентина Димитрова: “Брокерската професия ме кара да се чувствам пълноценна!”
февруари 7, 2019
Ателие във Варна - Invest time
Ателие или апартамент – има ли значение какво купувате?
февруари 21, 2019

Денят на влюбените – излезте от шаблона

Свети Валентин 2019

Любовта си е самодостатъчна, но малко внимание в романтична атмосфера и мил жест никога не са излишни. А празникът на свети Валентин е отличен повод да зарадвате любимия. Разбира се, накъде без червена роза, шоколад и сърчица, но е по-добре да излезете от шаблона.

Познавате човека до вас, нали? Знаете какво обича и за какво мечтае! Това е достатъчно, за да направите този път Денят на влюбените уникален и незабравим празник.

Къде да идете за празника

Мнозина ще отговорят веднага – в скъп, луксозен ресторант, веднъж е „Свети Валентин“. Добре, но ако половинката ви предпочита друга атмосфера? Клишето „скъп и луксозен“ понякога не е най-доброто. Може би кратко пътуване, ски по белите планински склонове, бутилка вино и вечеря в механа в Мелник или Копривщица ще са много по-впечатляващи и запомнящи се. За по-романтичните натури един ден насаме на безлюдния морски бряг също ще е добър подарък.

Можете да останете и вкъщи. Това означава старателна подготовка поне от няколко дни по-рано. Трябва ви украса, вкусна храна и качествени напитки. Предлагаме ви няколко идеи за украсата на дома ви. Храната можете да поръчате, но можете да приготвите и сами, ако това ви се отдава. Направете обичано ястие, дребни сладки, изискан десерт. Подберете подходящо вино. Свещите и красивата покривка се подразбират. След вечерята слушайте любимата си музика, танцувайте, гледайте филми – всичко, което ще ви накара да се чувствате добре заедно.

Трябва ли да подарите нещо специално

Това зависи от взаимоотношенията и ритуалите във връзката ви. Дребните подаръчета – шоколад, букет цветя, топъл шал са ясни. Ако скъпите подаръци са прекалено ангажиращи, можете да подарите нещо специално и без да е прекалено скъпо. Кученце, котенце или пойна птичка, екзотично саксийно цвете, нещо, свързано с хобито – нещо, което показва, че знаете за какво си мисли любимият човек, какво иска, на какво ще се зарадва; което изразява загриженост и внимание.

Ако не смятате, че „Свети Валентин“ е вашият празник

Дори и така да е, не забравяйте, че на 14ти февруари се празнува и свети Трифон Зарезан. И светията няма да се обиди, ако не зарежете, но ще се засегне, ако не полеете празника с чаша  червено вино, искрящо като рубин.

Весела компания, много смях, наздравици, тънко нарязани мезета и добра музика е перфектното празнуване, което ще помните дълго.

Затова 14тият ден на февруари е уникален!  В него повод за празнуване имат всички и даже не е нужно, да уточнявате, какво празнувате. Може би зависи от компанията?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *