Струва ли си да търсите апартамент под наем във Варна без посредник
февруари 28, 2020
Къща или апартамент - Invest Time
Къща или апартамент да си купите {+ ВИДЕО}
май 28, 2020

Засилен ли е интересът към селски къщи? {+ ВИДЕО}

Селски имоти - Invest Time

От два месеца сме в извънредно положение, което беше отменено, но ограниченията си остават същите. По-голямата част от това време прекарахме затворени в домовете си, между четири стени, без дори да имаме възможност да се разходим в парка. Ако в началото си мислехме, че това ще бъде кратка почивка или че много по-удобно ще си вършим работата от вкъщи, много скоро осъзнахме, че сме ограничени и потиснати, прекарвайки времето си седмици наред  в изолация. Започнахме да мечтаем за пикник или за разходка в парка. Тези, които имат къщи или вили извън града, много бързо се изнесоха и прекараха това време там. Ясно е, че опасността от заразяване в големите градове е много по-голяма.

Интерес към сексите имоти?

През този период ние, в агенция за недвижими имоти Invest Time, регистрирахме силно завишен интерес към селски имоти или към къщи и парцели в близките до града местности. 

Търсят се както от млади семейства, така и от по-възрастни хора. Зачестиха запитванията, както за евтини къщи, така и за по-скъпи.

Явно по време на този престой у дома хората осъзнаха, че имат нужда от нещо повече от обичайния апартамент в многофамилна кооперация. Имаха повече време да поровят по сайтове и да разгледат какво се предлага на пазара.

Какви са предимствата на това да живеете в къща?

Това е съвършено друго качество на живот. Чист въздух, красива природа, тишина и спокойствие са няколкото неща, за които веднага се сещаме. Ще имате и двор, който дори да е малък, ви позволява да прекарвате време навън, да си имате градинка или цветя, децата ви да играят на въздух в безопасна среда или пък домашният ви любимец да тича на двора. Имате си лично пространство, далеч от любопитни съседи. Ще имате вероятно много по-просторен дом, където ще има място за всичко. Няма да се съобразявате със съседи, когато трябва да предприемете ремонти и подобрения. Времето за пътуване е почти същото като това от най-популярните градски квартали, заради постоянния трафик.

Преди години бяхме правили национална анкета, в която един от въпросите беше дали хората предпочитат да живеят в апартамент или в къща. 

Оказа се, че 90% от българите, ако имат възможност, биха живели в къща.  

Явно сега много хора са решили да реализират тази своя мечта.

Ползи от това да живееш в къща извън града

 • Спокойствие и тишина сред природата и без клаксони, без шум от трафик и съседи. 
 • Чист въздух далеч от градското замърсяване
 • Ще имате двор, в който:
  • децата ви ще играят на въздух и слънце и в безопасна среда;
  • можете да имате красива градина, цветя, зеленина или ако желаете – да отглеждате зеленчуци;
  • ще прекарвате приятно времето си със семейство и приятели;
  • ще имате барбекю, кът за деца или пък, ако решите – дори и басейн;
  • ще отглеждате домашните си любимци, без да правят пакости вкъщи; 
  • ще имате място за гараж или паркиране; Винаги ще има къде да паркирате;
 • Пътуването до работа ще ви отнема почти същото време.
 • Ще имате достъп до екологично чиста храна, която можете да отглеждате сами или да купувате от своите съседи.
 • Повече масто за всичките ви вещи.
 • Необезпокоявано лично пространство без някой да наднича през прозорците ви.

Най-често се търсят къщи в близост до града или в близките местности. Предпочитат се тези, до които има градски транспорт и това е разбираемо.

Благодарение на извънредното положение, много хора осъзнаха, че могат да вършат голяма част от работата си от дома си и не е необходимо да живеят в града. Мобилните оператори имат достатъчно добро покритие и в повечето населени места разполагат с отлична интернет връзка. Основните причини за обезлюдяване на малките населени места е липсата на работни места, добра инфраструктура, медицинска помощ, училища и детски градини. 

Има много професии обаче, които позволяват дистанционна работа и тези хора все повече търсят начин да се отдалечат от централните части на града.

Относно цените на тези имоти – селските къщи са определено много по-евтини, а тези в непосредствена близост до града са все още са на доста прилични цени. 

За сравнение – можете да си купите къща на цената на средно статистически апартамент. Ако тази тенденция продължи, това няма да е вечно така.

Ако сте решили да си купите селска къща или вила, непременно ни се обадете! Дори да не виждате подходящо предложение на сайта ни, ние ще намерим това, което търсите! Ще ви дадем съвети за всички фактори, които трябва да вземете предвид при този избор и ще ви помогнем да избегнете често допускани грешки!

Ако сте собственик на селски имот, който не ви е нужен и обмисляте да го продадете, сега е моментът да се възползвате от засиления интерес. Тези имоти обикновено се продават доста бавно, но ние можем да ви помогнем да реализирате тази продажба бързо и на оптимална пазарна цена. Нашите брокери имат много опит в това.Продължавайте да задавате всички въпроси, които ви интересуват на https://investtime.bg/vaprosi , на фейсбук страницата ни или на нашите телефони. С удоволствие ще ви помогнем!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *