4 неща, които брокерите вземат предвид, когато определят продажната цена
април 19, 2017

Защо да продадете имота си тази пролет? Пролетта е най-активният период за покупка и продажба на имоти. Ако сте продавач това означава, че на пазара има много повече купувачи от всяко друго време през годината. Като собственик на имот, трябва да се възползвате от това.

Преди да обявите имота си на пазара, имайте предвид и следвайте петте стъпки по-долу. Помнете, че имате само един шанс да направите първо впечатление.
double-angle-pointing-to-right

Подгответе имота си за продажба.

Да живеете в дома си и да го продавате, са две различни неща. Разхвърлeните дрехи, петната по стените или старите вещи на съседа на площадката пред вратата може да са спрели да ви правят впечатление, но това няма да е така с купувачите.
Непременно се погрижете да отстраните всички излишни лични вещи и да приведете имота в по-привлекателен вид.
Това ще се отрази на продажната цена. Вашият брокер ще ви даде подходящи съвети какво да направите, за да постигнете повече с минимум разходи и усилия.
double-angle-pointing-to-right

Определете правилната продажна цена още отначало.

Имотът ви ще предизвика най-голям интерес у купувачите през първите три до десет дни от обявяването му на пазара. За повечето продавачи е логично да започнат с по-висока цена, която впоследствие да намалят, но това е грешка, която им струва скъпо, защото пропускат най-голямата вълна купувачи, която после не се връща. Помнете, колкото повече купувачи привлечете, толкова по-вероятно е да постигнете по-висока продажна цена!
double-angle-pointing-to-right

Бъдете конкурентни!

Важно е да се информирате за цените и състоянието на конкурентните имоти за продажба във вашия район. Как изглеждат те в сравнение с вашия? Купувачите сравняват и избират най-доброто за парите, които плащат. Обърнете внимание и на броя на конкурентните имоти за продажба. Ако имате твърде много конкуренция и малко купувачи може да се наложи да коригирате цената. Вашият брокер трябва да ви информира за състоянието на пазара и стойността на имотите в района.
double-angle-pointing-to-right

Обявете имота си за продажба в четвъртък.

Проучванията сочат, че имотите обявени за продажба в четвъртък е по-вероятно да се продадат над обявената цена, отколкото всеки друг ден през седмицата. Най-лошият ден да обявите имота си за продажба е в понеделник или през уикенда.
double-angle-pointing-to-right

Изберете си компетентен и опитен брокер, на когото имате доверие.

Добрият брокер знае как да постигне максимална продажна цена за най-кратък срок. Потърсете съвета му преди да обявите имота за продажба. Вашят брокер ще ви предпази от грешки и действия, които после не може да върнете назад, а всяка от тях се отразява скъпо на продажната цена, която ще постигнете. Вижте повече в статията “Как да си изберем брокер”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *