Тежести на недвижим имот
Защо ми е удостоверение за наличие или липса на тежести на имот и как да го получа
ноември 19, 2019
Продавам апартамент Варна Спешно - Invest Time
Продавам апартамент Варна спешно – как успях!
януари 28, 2020

Възможни ли са празници без стрес

празници без стрес

До празниците остават броени дни. В работата гоните множество задачи с изтичащи крайни срокове. Вкъщи сте започнали украсата, но не сте я довършили. В списъка с подаръците не сте отметнали нищо, а списъкът за празничните вечери дори не е готов. Никак не ви е празнично, чувствате се уморени, а стресът расте.

Преразгледайте планираните ангажименти в службата

Вероятно някои от тях са наистина спешни, но със сигурност има и такива, които спокойно можете да свършите в първите дни на новата година. Поговорете с колегите и шефа си. Вместо да претупвате всички, по-добре отложете тези, които наистина могат да изчакат. Това ще намали напрежението, ще ви направи по-целенасочени и по-продуктивни.

Делегирайте задачите вкъщи

Знаете, че това се прави в бизнеса, но да знаете, че можете да го правите и вкъщи. Стига да преодолеете мисълта, че никой не може да свърши нещата по-добре от вас. Преценете дали да не отидете при баба и дядо за Бъдни вечер и на ресторант или извън града за Нова година. Това автоматично ще спести от времето за готвене и пазаруване.

Поверете коледната украса на децата

Повярвайте, дори и в началото да са намусени, полека-лека ще им стане интересно, ще се запалят, ще има смехове, закачки, гирлянди на ушите и мустаци от памук. Накрая всичко ще е готово – дори елхата. Навярно няма да е точно така, както си го представяте, но преглътнете критиките. Само ако нещо очевадно ще падне, си позволете да поправите, като поискате позволение от малките дизайнери. А градусът на настроението вкъщи вече ще се е вдигнал.

Изпратете домочадието на пазар

Половинката ви е голям човек. Със сигурност ще се справи с покупките, дори и това да не е стихията му. Пратете с него децата – за подкрепление. Само предварително направете подробен списък – ако държите, с марката на продуктите и грамажът. Вероятно нещо ще е забравено, друго ще е подменено, но това лесно се поправя. А на вас ще ви останат няколко часа за други ангажименти.

Поръчайте подаръците онлайн

Направете го, докато четата е на пазар. Бързо ще се справите с повечето подаръци. Да не говорим, че няма да са ви нужни няколко дни за обикаляне по магазини. Дори ако ще подарявате нещо на близки в друг град, дайте за доставка техния адрес – така няма да ходите до пощата и да чакате на опашка или да викате куриер.

Съсредоточете се върху една от празничните вечери

Те са поне три – на Бъдни вечер, на Коледа и на Нова година. Ако на едната сте на гости, а на другата – извън къщи, ще ви остане да подготвите една. Изберете ястия, чието приготвяне изисква малко работа, но са много вкусни и няма как да се объркат. Такива са капамата, в която всичко се слага сурово и се пече няколко часа; пълнената кокошка; задушените пържоли с гъби, сметана, горчица и каквото-още-се-сетите и т. н.

Питката, баницата и сладките е добре да са домашни, но ако нямате нито опит, нито желание, идете до най-близката сладкарница или пекарна и ги поръчайте. Със салатите и предястията нещата стоят по същия начин – можете да ги приготвите сами, но можете да ги купите готови.

Не робувайте на чуждо мнение

Да, мнозина ще кажат, че на тези дни храната трябва да се приготвя вкъщи. А аз ще ви кажа, че на тези дни трябва преди всичко да се отпуснете, да си починете, да се порадвате  на близките си. Да се почувствате добре.

Когато не ви иде отвътре, не се затривайте дни наред в кухнята, за да изпитвате накрая вина, че сладките са препечени, а баклавата не е мека и сочна. Масата не е най-важното.Най-важното е да сте заедно с хората, които обичате, и на сърцето да ви е леко и спокойно! Весели празници от екипа на Invest Time!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *