Продайте имота си тази пролет
април 19, 2017
6 решения, които трябва да вземете преди да започнете да търсите имот
април 19, 2017

4 неща, които брокерите вземат предвид, когато определят продажната цена

Няма онлайн калкулатор, който да определи, коя е най-добрата продажна цена на имота ви. За това е нужен опит, пазарни познания, а дори и малко психология.

double-angle-pointing-to-right

Конкуренцията

Вашият брокер ще анализира цените на подобни имоти във вашия район, които в момента са на пазара или са били продадени през последните няколко месеца. Той/тя ще вземе предвид колко време тези имоти са били на пазара и за колко под исканата цена са били продадени.
double-angle-pointing-to-right

Пазарни тенденции

Какво влияе на пазара във вашият квартал и в района. Вашият брокер ще вземе предвид всички фактови, които влияят на пазара на имоти в национален мащаб, като например размера на лихвите по ипотечните кредити, а също и локални фактори, като дали средните цени във вашият квартал нарастват или падат. Те също ще вземат предвид и предстоящи промени в инфраструктурата, предстоящо изграждане на удобства, като паркове или търговски центрове. Всички те влияят на цената на имота ви.
double-angle-pointing-to-right

Обкръжаващата среда

Това как изглежда района около дома ви също има значение. Дали е мръсно или чисто и поддържано, дали има престъпност или е спокойно. Дали има градинки и зеленина. Дали е плътно застроено или има простор. Дали има място за паркиране.
double-angle-pointing-to-right

Перфектната цена

Да обявите имота си за продажба на “точната” цена е от критична важност за успеха на продажбата. Успех означава да го продадете възмжно най-бързо и на най-добра цена. Обявяването на по-висока цена отначало и после постепенно намаляване води до това имота да се засои на пазара и в крайна сметка да получи по-ниска цена, отколкото е могъл да получи първоначално. Разбира се, обявяването на твърде ниска цена също може да ви донесе финансови загуби.

Искате да знаете колко струва имотът ви днес? Обърнете се към брокер на INVEST TIME, който може да ви обясни как тези и много други фактори имат влияние върху цената на имота ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *