Как да избера агенция за недвижими имоти във Варна, в която да работя

Парцел за полкупка
Как да изберем парцел за покупка? {+ ВИДЕО }
юни 10, 2020
Кредитна оценка
Защо е важно да знам своята кредитна оценка? {+ ВИДЕО}
юни 26, 2020

Как да избера агенция за недвижими имоти във Варна, в която да работя

Професията „брокер на недвижими имоти“ привлича все повече хора. Независимо дали това е първото ви професионално поприще, или сте вече опитeн търговeц, един от основните въпроси, който застава пред вас, е как да започнете. Дали да изберете агенция за недвижими имоти, или да пробвате сами? Определено ще ви е по-лесно, ако в началото работите с опитни колеги, от които да се учите. Варна е град с добре развит пазар и няма да ви бъде трудно да намерите своето място. 

Изяснете си какво очаквате от работата в агенция за недвижими имоти 

Когато решите, че искате да се развивате като брокер и да се усъвършенствате в професията, премислете какво ви е необходимо за целта и как можете да го постигнете. Запитайте се с какво агенцията ще ви помогне? Дали и как ще съдейства за развитието на бизнеса ви?

Щом сте наясно, какво очаквате от бъдещото си работно място, е време за следващата крачка.

Проучете агенциите за недвижими имоти във Варна 

Подберете няколко важни за вас критерии и по тях отсявайте най-подходящите. Сред безусловно значимите са: 

  • условията за работа; 
  • начинът на формиране на заплащането; 
  • наличието или отсъствието на атмосфера на сътрудничество и взаимопомощ  и екипни отношения; 
  • коректност и прозрачност в отношенията екип – управляващи, брокер – екип и т. н. 
  • предлага ли ви се програма за професионално обучение, която да ви даде знанията и уменията, които са ви нужни, както и основи за изграждане на бизнеса.
  • ще имате ли ментор и постоянна подкрепа.

Проучете внимателно агенциите за недвижими имоти във Варна. Списък с най-желаните от вас и отбелязването в него доколко всяка отговаря на изискванията и потребностите ви, ще ви помогне да не пропуснете нещо. Говорете с близки и познати, с хора, наскоро купили или продали апартамент. 

Срещнете се със собственици и брокери 

След проучването класирайте избраните агенции за недвижими имоти във Варна. Списъкът ви ще се съкрати до 4 – 5 позиции. Подгответе си всички важни въпроси, които искате да зададете, и си осигурете срещи както със собствениците на подбраните фирми, така и с брокерите, работещи в тях. 

Чудите се, дали няма да ви откажат? Постарайте се да не ви откажат. Това може да е и първият ви тест, ставате ли за професията. Ако се чувствате неуверени и несигурни да поискате среща с потенциален работодател, как ще намерите смелост да се срещнете с продавачи и купувачи, които ще са мнителни и придирчиви, и вероятно – предубедени? 

Разговорите с действащи брокери не само ще ви разкрият конкретната ситуация в избраните агенции за недвижими имоти във Варна, но и ще ви подскажат специфики на занаята, за които вероятно не сте се и сещали – особено ако сте начинаещ. 

Предварителните срещи и разговори не ви ангажират с нищо 

Няма как да започнете нещо толкова сериозно като ново бизнес начинание без нужните предварителни проучвания. И в това, че търсите срещи и разговори, за да получите точна картина на бранша към момента, няма нищо лошо. Никой няма да ви осъди, нито пък ще приеме предварителното събеседване като обвързване. 

Затова идете на толкова срещи, колкото са ви необходими. Списъкът ви с агенции за недвижими имоти във Варна ще се променя. Едни ще отпаднат, на други ще отдадете предпочитанията си. Важното е да сте сигурни, че сте намерили най-подходящата за вас според вашите собствени критерии. 

Не се притеснявайте да смените агенцията за недвижими имоти 

Ако сте брокер с опит, но изпитвате неудовлетвореност, струва ви се, че нямате простор за развитие и не изкарвате достатъчно, сменете фирмата. Всяка агенция за недвижими имоти си има своя специфика, своя организация и подход за формиране на доходите

Не е все едно дали властва принципът на единоначалието, или на екипността, дали брокерите са само наемници, или самостоятелни партньори с висока степен на независимост. Огледайте се, разпитайте, проучете. Можете да започнете от нас – агенция за недвижими имоти във Варна Invest Time. Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *