Защо е важно да обясните на брокера точно какво жилище търсите
октомври 3, 2017
Продажба на имот
Защо есента е подходящо време за продажба на имот
октомври 12, 2017

Можете ли да продадете имота си сами? Да, но ето ви пет причини да не правите това:

Сред безкрайната информация, която е на един клик разстояние от нас, при наличието на безброй сайтове за обяви и обширна група приятели в социалните мрежи, всичко, което ни трябва, за да продадем имота си, е на разположение онлайн. Всеки може сам да продаде или да купи своя имот.

  • Дали това е достатъчно и наистина ли е лесно  да се сключи сделка без специалист?

Един добър брокер продава 20 или 50 имота годишно, а вие го правите веднъж на 15 години. Естествено е професионалистът да познава пазара и всички рискове свързани с покупката или продажбата на имот и може да ви посъветва правилно и да ви предпази от груби грешки, които могат да ви струват скъпо. Повечето продавачи допускат такива грешки и губят пари.

Основна грешка, която се допуска масово, е обявяването на имота на по-висока цена, отколкото реалистично може да се постигне и от това, което позволява пазара. Чрез подробно проучване на извършените покупко-продажби в района, вашият брокер ще определи най-добрата цена, на която да стартирате продажбата на вашия имот.

  • В случай, че сте купувач, агентът, ще ви насочи към най-правилните оферти.

Има много рискове и с документацията. Трябва да се проверят внимателно всички документи, свързани със собствеността. Един стандартен договор за покупко-продажба на имот съдържа много важни клаузи и една малка грешка в него може да ви струва скъпо.

Неточни уговорки, срокове и невярно попълнена информация може да ви донесат много главоболия или да ви изпратят в съда.

  • Вашият брокер ще разгледа подробно документите, нужни за изповядването на сделката и ще ви насочи към добър нотариус.

Добрият брокер ще ви спести много време и нерви. Всеки човек цени времето си. Всеки би се отегчил от досадни обаждания и безсмислени огледи. Малцина са тези, които търпеливо ще правят оглед след оглед, надявайки са да намерят мечтания дом.

Ако сте купувач (или наемател) Вашият брокер ще подбере най-добрите оферти ще знае кой имот е най-добър за Вас.

  • Ако си купувате ново жилище, агентът ще Ви защити от разходки по неподходящи имоти.

Ако сте продавач, то Вашият консултант ще има знанията, уменията и ресурсите, чрез които да привлече интереса на възможно най-много купувачи към имота ви.

Ще отсее всички досадни обаждания, които ще получите, когато обявите имота си за продажба.

Агентите на недвижими имоти разполагат с широк кръг от познати професионалисти, в който участват инженери, архитекти, юристи, строителни предприемачи, дизайнери и др. Това ще ви спести много време за търсене на подходящите специалисти, както и ще ви насочи към най-добрите.

  • Най-добрите брокери на недвижими имоти умеят да преговарят добре и да защитават интересите на своите клиенти.

В процеса на преговорите можете да изгубите или спечелите най-много пари. За разлика от повечето посредствени агенти, професионалният брокер ще се въздържа от излишни емоции в преговорите, които биха могли да попречат на финализирането на сделката.

Много са грешките, които може да допуснете. Не разполагате нито с опита, нито с ресурсите на един професионален брокер, затова не рискувайте! Изберете си доверен професионалист и направете добра сделка.

Гледайте видеото по темата тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *