5 причини да не продавате имота си без брокер {+ВИДЕО}
октомври 4, 2017
Спестявам ли пари, когато купувам или продавам без брокер? {+ВИДЕО}
октомври 13, 2017
Продажба на имот

Искате да продадете имота си за кратко време на възможно най-добра цена, нали? Готови сме да ви помогнем с професионални съвети и подкрепа, и то веднага. Като начало, обявете имота за продажба сега – есента е особено подходяща за целта. И причините за това са няколко.

 

  • Есента е сезонът на сериозните клиенти. 

Потенциалните купувачи са имали достатъчно време през лятото да говорят със семействата си, да уточнят какво искат, да планират покупка и са готови да гледат жилища, да избират и да купуват. Не че през другите сезони няма сериозни клиенти, но през есента остават предимно те. Повечето хора, които все още се чудят да купуват или не, по-скоро ходят на огледи пролетно време.

 

  • Потенциалните купувачи са се върнали от почивка, влезли са в работен режим, но все още не са уморени и изнервени.

Те все още имат пролуки в графика, могат да отделят време да ходят по огледи, склонни са да взимат малко по-импулсивни решения под влияние на добро настроение или нещо дребно, което им е харесало в оглежданото жилище.

  • Времето е хубаво.

Това е от значение за успешната продажба на вашия имот по цели четири причини.

Първо, повече клиенти идват на огледи.

Второ, жилището е огряно от светлина отвън и отвътре. Стаите стават по-уютни, настроението на всички е по-добро, атмосферата като цяло е по-приветлива, радостна дори. Може апартаментът или къщата, които продавате да са много добри, но в мрачните зимни дни неизбежно ще предизвикат тягостно настроение и впечатлението от тях ще е по-лошо, отколкото в слънчев ден.

Трето, имате време да направите малки ремонти, ако се налага.

Четвърто, клиентите предпочитат да сключат сделката по-бързо, за да не се налага да правят ремонти, да чистят и да се нанасят, когато започне да вали и стане наистина студено.

  • Брокерите се активизират.

Съвсем нормално е, предвид всички, изброени по-горе фактори. След като има търсене и сериозни потенциални купувачи, те ще се постараят да им намерят подходящите имоти. Някой от тях може да е вашият.

  • Повечето хора предпочитат да продават напролет.

Което значи, че тогава конкуренцията е по-голяма и плановете ви за бърза продажба на добра към висока цена, може да не се осъществят. Ако сте готови да продавате, не чакайте по-подходящ сезон, пуснете имота си на пазара сега. Достатъчно е да изберете добра агенция за недвижими имоти и брокер, който ще защитава вашите интереси.

Ние сме на разположение за консултации, оценки и експертни мнения за Вашия имот.
Свържете се с нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *