Бароковият архитект – Антон Франгя (Емблематичните архитекти на стара Варна, част 2)
ноември 24, 2017
Идеи за коледна украса на фасадата на жилището ви
декември 9, 2017

Брокерската професия дава свобода на действие и възможност за високи доходи, това е вярно. Преди да се втурнете към нея обаче, вижте качествата, които трябва да притежава и/или да развива в себе си успешният брокер.

  • Любознателност

Брокерът се учи непрекъснато. В началото е задължително да си изясни и да се запознае с всички документи, свързани с покупко-продажбата на имот. Трябва да познава законите и нормативната уредба, свързани със сделките с имоти, строителството, закона за териториално и селищно устройство и др. Важно е с времето да добие поне основна представа от архитектура и строителство, за да е полезен на клиентите, които купуват „на зелено“ и жилища „ново строителство“.

Доста агенции предпочитат всеки брокер да се профилира в една област – продажба на жилища, наем на жилища, продажба на промишлени и индустриални сгради или на земя. Препоръчително е обаче, независимо какъв е профилът му, да има представа и от сферите, в които работят неговите колеги.

  • Проактивност

Без нея брокерът не може да постигне нищо. Инициативата да следи пазара, да намира нови имоти за продажба, да свързва купувачите с продавачи на подходящия за тях имот е изцяло негова.

  • Умения за общуване

Ако не обича да общува, брокерът си е сбъркал професията. Той трябва ежедневно да се среща с множество нови хора. Задължително е да умее да ги предразполага, да си изяснява какво наистина искат, да намира най-правилния подход към тях, независимо какъв е характерът им и как се държат с него. Важно е да се научи да слуша и да усъвършенства комуникативните си умения непрекъснато.

  • Бързи реакции, толерантност и такт

Непредвидените, понякога заплетени ситуации са част от вълнуващия професионален живот на брокера. Той трябва да намира изход от тях, да балансира между купувача и продавача, да успява да убеди клиента, че прави най-доброто за него.

  • Организационни умения

Ежедневието на брокера е доста напрегнато. Задачите са много, а времето малко. За да бъде успешен на първо място брокерът трябва да умее да управлява и организира собственото си време. Налага му се да координира и събира на едно място много хора – продавач, купувач, клиент, нотариус; да организира огледи, да се грижи за маркетинга си, да подговя документи и много други неща. Умението да подрежда дневните задачи оптимално, го прави по-ефективен.

  • Умение за водене на преговори

Това е нещо, което се учи постоянно и позволява на брокера да е максимално полезен на своите клиенти. Което пък бързо ще го направи популярен и успешен. (Най-ефективният начин един брокер да привлича нови и нови клиенти е да бъде препоръчан от вече доволни стари клиенти.)

Това са шестте най-важни качества за един брокер на недвижими имоти. Ако ги притежавате, или искате да ги развиете, значи тази професия ще ви пасне идеално. Свържете се с нас, ние винаги сме отворени за нови, талантливи хора, които искат да станат успешни брокери.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *