5 грешки, които струват скъпо на продавачите {+ВИДЕО}
септември 13, 2017
За какво да внимаваме при покупка на жилище в строеж? {+ВИДЕО}
септември 20, 2017

С този въпрос все по-често се обръщат клиентите към нас и е време да внесем малко яснота по темата.

Има ли идеално време за инвестиране в недвижима собственост?

По принцип под „идеално“ се разбира съвкупност от благоприятни фактори, които могат да намалят цената на един иначе скъп имот. Това е възможност, която е подходяща за вашите намерения и е желателно да се възползвате. Тя обаче не се появява изведнъж, а е резултат от много други процеси, като и късметът има своята роля. Все пак – как да разберем дали моментът за инвестиране е добър?

Изгодното жилище е истински актив, който при правилно стопанисване може да ни донесе добри доходи (от наем или препродажба). Нека обаче направим едно уточнение – „изгодно“ е по-скоро евтино, отколкото луксозно. Тоест, възможно е след ниската продажна цена да се наложат някакви допълнителни инвестиции.

Все пак, ето няколко „сезонни“ съвета от практиката на Invest Time, които биха ви ориентирали по-лесно в иначе сложния свят на имотите.

Зимата е „студен“сезон за сделки

Или казано с други думи – много по-малко качествени имоти се предлагат през периода ноември – март. Резкият спад се дължи на няколко фактора, сред които е предпазливостта  на подавачите; изчакването на нормативни промени или изменения в законите, които като цяло влизат в сила в началото на календарната година. Това обаче може и да е неочакван плюс за вас, тъй като по-ниското предлагане е съпътствано и от занижено търсене. Така че шансът ви да попаднете на добра инвестиция не е никак малък. Не преставайте да търсите или най-малкото следете за тенденциите на пазара.


Лятото – горещо за имотите

Ако зимата се характеризира със „замръзване“ на предлагането, то летните месеци са истински бум. Предлагането се засилва дотолкова, че цените започват да спадат до нива, които не сте и предполагали. Като цяло удачното време за покупка е сега, но нека не се хвърляме на първото атрактивно предложение – за да сте сигурни в „чистотата“ на харесания имот, работете с доверен и опитен агент.

Приоритетите на немалка част от нас са семейството и времето, прекарано с него. Нищо чудно, въпреки занижените цени да не откривате изгодна оферта.

Есента – златното време

Отпочинали и събрали положителни плажни емоции, огромен процент от бъдещите собственици започват да оглеждат пазара със съвсем реални намерения да купуват. Тъй като топлите дни предполагат и по-бързо приключване на ремонтните дейности, можете да попаднете на наистина отлични предложения – надеждни и изгодни. Все пак цените започват плавно да се покачват.

Пролетното разцъфване

Всички предпоставки за събуждане на пазара на недвижими имоти са налице. В сила са вече новите законови промени в бранша, условията стават все по-подходящи и бизнесът като цяло се ориентира към осъществяване на заложените планове. Пролетта е времето на най-голям процент сключени сделки. Цените падат леко, удачно е ако търсите имот, да се активизирате именно сега.

Разбира се, инвестирането в нов имот е задача, чието решение зависи от още много фактори. Все пак е добре да имате поне някаква обща представа за движението на пазара. Екипът ни е на ваше разположение и ще съдейства в процеса на закупуването на изгодно жилище.

Не се колебайте да ни потърсите!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *