Валентина Димитрова - брокер Инвест Таййм
Запознайте се с… Валентина Димитрова: “Брокерската професия ме кара да се чувствам пълноценна!”
февруари 7, 2019
Собствен бизнес - агенция за недвижими имоти
Какви са предизвикателствата при започване на собствен бизнес
април 11, 2019

Как да разберeте дали брокерската професия е за вас

Брофесия брокер на недвижими имоти

Налага ви се да се преквалифицирате или тепърва избирате професия. Привлича ви търговията с недвижими имоти, но чувате толкова противоречиви мнения за брокерите, че се обърквате. Пък и как да разберете, ставате ли за тази работа, ще ви доставя ли удоволствие или само ще загубите време в безплодни опити.

Ние ще ви опишем какви личностни характеристики са нужни за професията „брокер на недвижими имоти“, а вие преценете притежавате ли ги.

Общителност

Работата предполага нескончаемо общуване – с продавачи и купувачи, с колеги и партньори, със служебни лица в общински и държавни служби, със служители в банки, нотариални кантори и т. н. Това означава не само, че трябва да умеете да общувате, но и да го правите с лекота и желание, без да се напрягате и уморявате.

Приветливост, съпричастност и етичност

Тези качества са база за ползотворното общуване въобще и за успешните бизнес отношения в частност. Никой не обича намусени, вечно сърдити егоцентрици. Необходимо е не само да слушате, но и да чувате събеседника си – да „чувате“ дори неказаните желания, намерения, съображения. Неоценимо предимство ще е за вас, ако можете да „влезете в обувките му“, да се поставите на негово място и да предвидите реакциите му. Важно е да умеете да убеждавате и преговаряте, да сте коректни и да поемате отговорност за думите и действията си, да работите в екип.

Работоспособност, системност, издръжливост и гъвкавост

Работният ден на успешния брокер никога не се вмества между 9 и 17 часа. И ако не умеете да работите дълго, ползотворно и организирано, ако не издържате на напрежение и не успявате да планирате сами работата си – значи професията на брокера не е за вас.

Задължително е още да имате бърз ум и бърза реакция, съответна на променящата се ситуация, да умеете да анализирате светкавично наличната информация, да правите прогнози и да вземате решения под натиск.

Търговски нюх

В случай, че притежавате дарбата да продавате, има голяма вероятност да  се справите и с продажбата на имоти. Но и да нямате дарба – можете да се научите – стига да го искате  и да положите достатъчно усилия.

Способност за непрекъснато обучение и развитие

Това качество ви е необходимо, защото независимо от базовото ви образование, ви очаква много за научаване в различни сфери – от психология до строителство и строителни материали, от някои финансови аспекти до някои юридически, непрекъснато следене на пазара и тенденциите му и т. н.

Упоритост и търпеливост

Успехът в брокерската професия идва с много учене и работа. Понякога той може да е и само проява на случаен късмет, но това е рядко изключение. Затова пък след натрупване на опит, знания и умения, успехът става постоянно състояние на добрия брокер.

Този набор от качества е изключително благоприятен за усвояване и проспериране в професията на брокера на недвижими имоти. Ако ги имате, пробвайте смело!

Няма нищо невъзможно

И все пак, дори и да ви липсва нещичко, но вие сте твърдо решени да станете брокер на недвижими имоти, защото искате:

  • да разполагате сами с времето си;
  • да имате доходи доста над средните;
  • да зависите само от себе си, от качествата и уменията си;
  • да се подготвите за самостоятелен бизнес;

обадете ни се.

Ние сме Агенция за недвижими имоти Invest Time, Варна и можем да Ви научим на всичко, което е нужно за успешния брокер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *