Кои са качествата на успешния брокер
ноември 28, 2017
Защо да предложите имота си за продажба по коледните празници
декември 19, 2017

Идеи за коледна украса на фасадата на жилището ви

Не чакайте коледното настроение да ви навести само. Примамете го при себе си с украса, подгответе се да го почерпите със сладкиши, погрижете се да го очаква меко кресло и топло одеяло. Изкушено от тези хубавини, то няма да закъснее. И за да ви забележи по-бързо, украсете дома си не само отвътре, но и отвън. Ние ви предлагаме няколко идеи, които може да осъществите лесно с подръчни средства.

 • Украса за външната врата или за балкона
  Зелените елхови клонки създават настроение и разпръскват аромата си надалеч. Вместо да плетете коледен венец, или да купувате готов, начупете елхови клонки, поставете ги в неголяма кошница и я окачете на врата. Може да ги украсите с памук, светещи лампички или да закачите на тях няколко изрязани от хартия снежинки, посипани с брокат.

На простора на балкона може да закачите старите кънки на децата, също пълни с украсени елхови клонки. А ако нямате нито кънки, нито кошница, една хубава червена саксия ще свърши чудесна работа. Може да я оставите до вратата или на перваза на прозореца.

 • Украса за прозореца
  Подредете на прозореца буркани, пълни със светещи лампички за елха.
  Можете също да вземете голям фенер, в който се слагат свещички и боички за стъкло. Нарисувайте на фенера къща, чиито прозорчета вечер ще се осветяват от пламъчетата на свещите. Или пък клонки с коледни топки, които пак ще блещукат в тъмното, осветявани от светлината на свещите.
  Ако не сте много по рисуването, просто окачете на корниза панделки с различни коледни играчки.
 • Украса за градинката пред блока
  Използвайте стари автомобилни гуми, за да направите снежен човек или гигантски коледни топки за елха. Ето как може да стане това.

Снежен човек: боядисвате две гуми в бяло и ги слагате една върху друга. Третата гума, боядисвате в бяло. Изрязвате един кръг с диаметъра на гумата от бял картон и го лепвате на отвора ѝ, така че да се получи лице. На лицето рисувате очи, залепвате оранжев нос (лесно ще направите конус от оранжева хартия) и отдолу рисувате уста. Изправяте гумата върху първите две, връзвате на врата на снежния човек червен шал и му подарявате старата си шапка, за да не мръзне.

Коледни топки за елха: взимате 2 или 3 гуми и ги боядисвате всяка в различен цвят – синьо, червено, оранжево или жълто. Изрязвате от дебел картон кръг с диаметъра на гумата, боядисвате го със същия цвят боя и отгоре му залепвате снежинка от бяла хартия. След това залепвате самия кръг върху отвора на гумата. Изправяте „топката” в градинката и върху ѝ слагате малка кофа с дъното нагоре (може и боядисана в сиво саксия).

Прегледайте материалите, с които разполагате у дома, отпуснете въображението си и направете коледна украса за вратата, прозорците и градината. Настроенито ви със сигурност ще достигне празничен градус още преди да сте приключили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *