Защо да си купя имот? {+ВИДЕО}
септември 28, 2017
5 причини да не продавате имота си без брокер {+ВИДЕО}
октомври 4, 2017

Достатъчно е да изпълните само едно условие и професионалният брокер на недвижими имоти ще се превърне за вас в истинска златна рибка, която изпълнява желания. В случая, ще ви помогне да намерите и купите мечтаното жилище на добра цена.

Какво е условието? Да формулирате предварително изискванията си – какво трябва да е и какво не трябва да е вашето бъдещо жилище. И още на първата среща да ги споделите с брокера си. Постарайте се да сте максимално ясно и точни.

Така той ще знае от самото начало къде и какъв тип имот да търси за вас. Няма да губи вашето и своето време с предложения извън обсега на интереса ви. Ако намери подходящото жилище, но цената му е малко по-висока например, може да преговаря, докато постигне споразумение с продавача.

Спестете си време и неприятни емоции, подгответе си предварително следната информация.

  • С какъв бюджет разполагате, можете ли в краен случай да го надвишите (и с колко) или това е таванът ви. Хубаво е да споделите и какво значи „краен случай“ за вас.
  • Какъв тип жилище търсите – апартамент, къща, етаж от къща, задължително искате да е таванско помещение. Старо или ново строителство, тухла, панелка или за вас е без значение. Склонни ли сте да купите жилище на зелено или не.
  • Колко стаи трябва да има.
  • В кои кварталите искате да живеете, т.е. в кои квартали брокерът ви да се оглежда за имот. Кои са тези, в които категорично не искате да гледате жилище – в случай, че изскочи апартамент/къща, която отговаря на всички други ваши условия освен квартала.
  • Имате ли допълнителни изисквания – да е близко до спирка, до училище, до болница; поне една от стаите задължително да гледа към вътрешен двор; жилището да е на тиха улица, далеч от големите булеварди, etc.

Възможно е по време на първия ви разговор брокерът да има уточняващи въпроси. Ако не сте сигурни в отговора, не бързайте. Кажете, че ще му се обадите по-късно и си дайте време да помислите. За да намери това, което искате, брокерът трябва да знае какво търсите. Помогнете му. Всъщност, така ще помогнете и на себе си. Ще ви е много по-лесно да изберете вашето жилище без да се поддавате на емоции. А това е още една стъпка напред по пътя към успешната покупка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *