3-те най-ценни качества на добрия брокер {+ ВИДЕО}
август 9, 2017
Колко имота да видите, преди да вземете решение за покупка? {+ ВИДЕО}
август 31, 2017

Винаги подписвайте договори {+ ВИДЕО}

Опитът на агенциите за недвижими имоти показва, че подписването на договор е най-добрият начин да се защитят интересите на продавача.

Какво се случва, когато един имот излезе в публичното пространство?

  • Интересът към него от страна на агенциите през първата седмица е много голям. Продавачът е в еуфория и е с нагласата за бърза продажба, не желае да подписва никакъв договор и казва: „Ми, който го продаде!”.

Ако цената е завишена и купувачите не са склонни да заплатят такава цена в съответния район, продавачът започва да си задава въпроса:

Защо след като толкова много агенции направиха оглед на имота ми,
а никой не води клиенти?

Отговорът е прост и той е, че брокерите нямат мотивация да се занимават с такъв имот.

Защо да дават съвети на продавача, да направят пазарна цена, да свършат „черната” работа и някой друг да обере плодовете на труда им?!

Съществуват и некоректни практики:

  • Някои агенции обявяват цена по-ниска от тази на клиента, като нямат разрешение за това.
  • В сайтовете се появяват обяви на един имот, но на различни цени, което обърква купувачите и пречи на продажбата му.

Най-добрият начин, при който интересите на клиента са защитени,
е сключването на ексклузивен договор.

Подписването на договор между посредника и продавача с посочена цена гарантира предлагането му на една цена от всички. В този случай брокерът носи персонална отговорност за продажбата на имота, следва стъпки, които да доведат до бърза продажба на добра цена. Продажбата на вашия имот ще бъде приоритет и в нея ще бъдат вложени допълнителни средства и усилия.

С ексклузивен договор давате възможност на брокера да сподели информацията за имота ви с всички останали брокери на пазара и така да достигне и до техните купувачи. Така ще предизвика максимален интерес и ще постигне по-висока продажна цена за вас.

Брокерите нямат особена мотивация да работят с отворени договори, а да работят без договор нямат абсолютно никаква. И не го правят.

Докато вие си мислите, че много агенции са ви потърсили и чакате имота ви да се продаде, всъщност никой не работи за вас. Имотът ви се застоява на пазара и вие започвате да губите пари. Изберете си брокер, на когото можете да се доверите и си спестете редица скъпо-струващи грешки!

Гледайте и видеото по темата, което подготвихме специално за вас!

Не продавайте и не купувайте имот без да сте се посъветвали с нас. Предоставяме безплатни консултации и ще ви дадем много полезни съвети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *